Porsche lijdt minder verlies

De Duitse fabrikant van luxe sportwagens Porsche Automobil Holding SE kondigt vrijdag aan minder verlies te zullen lijden in het fiscale jaar 2010 dan eerder was voorzien en dat de fusie met Volkswagen AG op schema ligt.

Porsche verwacht nu een verlies van minder dan 1,0 miljard euro in het lopende fiscale jaar, dat eindigt op 31 juli. Eerder ging de sportwagenfabrikant uit van een laag eencijferig miljardenverlies, met name als gevolg van de boekhoudkundige effecten gerelateerd aan het belang van 50,7 procent in Volkswagen.

Volkswagen verwierf in december 2009 een belang van 49,9 procent in Porsche via een kapitaalverhoging als onderdeel van de complexe fusie tussen de twee Duitse automakers, die naar verwachting in 2011 zal worden afgerond. Porsche heeft de opbrengst van 3,9 miljard euro hoofdzakelijk aangewend om aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

Porsche zal in de eerste helft van 2011 een kapitaalverhoging doorvoeren om de schuld, die het gevolg is van de mislukte poging om Volkswagen over te nemen, te verlagen. Per 30 april bedroeg de nettoschuld van Porsche 6,0 miljard euro.