Celstraf voor ontucht met jonge werkneemsters

Een man moet twee maanden de cel in omdat hij tussen 2006 en 2009 seksuele handelingen met een minderjarige werkneemster heeft verricht. Ook probeerde de man andere jonge meisjes te verleiden. De rechtbank Zwolle-Lelystad legde hem dinsdag daarnaast de maximale taakstraf van 240 uur op. Ook moet hij zich laten behandelen en twee slachtoffers een schadevergoeding betalen. Het OM had een jaar cel geëist.

De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Als hij de komende drie jaar weer de fout ingaat, moet hij die ook uitzitten. Het risico van herhaling wordt echter 'buitengewoon laag' ingeschat.

De man misbruikte een minderjarige ondergeschikte en probeerde drie minderjarige meisjes te verleiden tot ontuchtige handelingen door hen geld aan te bieden. Ook stuurde hij een van de meisjes een afbeelding van zijn geslachtsdeel. Het wordt de man aangerekend dat hij de jonge meisjes gedurende een lange periode lastigviel in plaatsen als Raalte, Lichtenvoorde, Assen, Rijssen, Emmen en Spier. Zij zijn hiervan zeer uit hun evenwicht geraakt, aldus de rechtbank.