Haase bereikt tweede ronde in Rome

Robin Haase heeft de tweede ronde van de Challenger in Rome weten te bereiken. Onze landgenoot was in zijn eerste partij van het toerooi veel te sterk voor de Italiaanse qualifier Flavio Cipolla; 6-4 en 6-1.

In de eerste set wisten beide spelers elkaar in het begin van de set al te breken. Bij een stand van 3-3 kreeg Cipolla de kans om Haase opnieuw te breken, maar onze landgenoot poetste dit breekpunt knap weg. Op 5-4 kreeg Haase vervolgens twee setpoints op de opslag van Cipolla en bij de tweede was het raak.

In de tweede set liep Haase rap uit naar een 4-0 voorsprong, maar verloor vervolgens hij zijn opslagbeurt aan de Italiaan. Haase stelde meteen daarna orde op zaken, aangezien hij direct terugbrak op de service van Cipolla. Dit betekende tevens dat hij de tweede set met 6-1 won en daarmee de partij besliste. In de tweede ronde treft Haase de winnaar van de partij tussen de als vierde geplaatste Jan Hernych en Jorge Aguilar.

In het dubbelspel hebben Jesse Huta Galung en Rogier Wassen ook de tweede ronde bereikt. Ze waren met 6-4 en 6-2 te sterk voor het koppel Adrian Garcia/Albert Ramos-Vinolas.