[NHL] Flyers pakken laatste playoffplaats

De Philadelphia Flyers hebben gisteravond op de laatste speeldag van het reguliere seizoen ten koste van de New York Rangers de laatste playoffplaats bemachtigd. Na 82 wedstrijden kwamen uitgerekend de laatste twee ploegen die een kans hadden op de playoffs tegen elkaar uit. Pas in de shootout wisten de Flyers de overwinning binnen te halen.

Bij een nederlaag waren de Rangers doorgegaan naar de play-offs. Dat de Rangers hier nog lang uitzicht op hadden, hadden zij vooral te denken aan goalie Henrik Lundqvist. Na een vroege voorsprong, die op het bord werd gezet door de zelden scorende Jody Shelley, wist Lundqvist de Rangers tot aan de derde periode op voorsprong te houden. Na zeven minuten spelen in de derde was het dan eindelijk zo ver: verdediger Matt Carle wist een rebound van een schot van Jeff Carter binnen te schieten.

Lundqvist maakte uiteindelijk 47 reddingen in 48 schoten op doel. Daarbij kreeg hij ook maar liefst driemaal hulp van de paal of lat. De Flyers waren gedurende de wedstrijd veel sterker en domineerden grote delen van het spel. De Rangers wisten slechts 25 schoten op doel te produceren en leken te hopen op een overwinning in de shootout. Daarin bleken de Flyers echter de sterksten.

De Flyers begonnen met een goal van Danny Briere. Erik Christensen miste vervolgens voor de Rangers, waarna captain Mike Richards ook miste voor de Flyers. P. A. Parenteau, de jonge aanvaller van de Rangers die in de wedstrijd veelvuldig de puck verloor, trok de stand gelijk. Claude Giroux zette de Flyers echter direct weer op voorsprong. De Flyers konden definitief gaan feestvieren toen Olli Jokinen de laatste poging voor de Rangers misten.

De Rangers zijn daardoor, ondanks zeven overwinningen in de laatste negen wedstrijden, uitgeschakeld voor de playoffs. Verdediger Marc Staal deed geen poging om zijn teleurstelling hierover te verbergen: "We hebben onszelf een kans gegeven door ons spel in de afgelopen drie weken. Het zou klote geweest als we in de reguliere speeltijd hadden verloren, en het is klote om nu in de shootout te verliezen. De regels zijn nu eenmaal zo dat er een shootout wordt gespeeld na een gelijkspel, het is alleen jammer dat dit wedstrijd 82 was. We hebben verloren en dat is klote."