[NHL] Blues blijven hoop houden

De St. Louis Blues weigeren op te geven in de race om de laatste playoff-plaats. De Avalanche staan met nog vier wedstrijden te gaan vier punten voor, maar zijn bezig aan een slechte reeks. Ook de Flames staan nog twee punten voor, maar ook die morsen nog regelmatig punten. De Blues daarentegen lijken ontketend met zeven overwinningen in de laatste tien wedstrijden.

Dit keer werden de laagvliegers Columbus Blue Jackets verslagen. Makkelijk ging het niet, daar pas in de extra tijd de winnende treffer werd gemaakt door de jonge en talentvolle verdediger Erik Johnson (22). Het was de vijfde thuisoverwinning op rij voor de Blues. Een unicum, want het hele seizoen presteren de Blues juist thuis erg slecht, de hoofdreden voor het waarschijnlijke missen van de playoffs. Zelfs met deze vijf overwinningen hebben de Blues nog niet eens de helft van hun thuiswedstrijden gewonnen.

De Blue Jackets kwamen op voorsprong via Derick Brassard. Hij scoorde na ruim drie minuten spelen in de powerplay. Halverwege de tweede periode maakte Andy McDonald gelijk uit een pass van David Perron. Hij kon alleen voor het doel goalie Mathieu Garon omspelen. Omdat er de rest van de wedstrijd niet gescoord werd, was er een overtime periode nodig om beslissing te brengen. Daarin maakte Johnson in de powerplay de winnende treffer met een afstandsschot.

Er werden slechts twee andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Boston Bruins verloren een punt in de playoffrace door met 3-2 in de extra tijd van de Washington Capitals te verliezen, en de Edmonton Oilers wonnen een achterhoededuel met 4-1 van de Minnesota Wild.