[NHL] Kings doorbreken verliesreeks

De Los Angeles Kings hebben hun verliesreeks van vier wedstrijden doorbroken door met 2-0 te winnen van de Nashville Predators. De Kings zakten de laatste twee maanden steeds verder weg in de Western Conference. Door de goede resultaten aan het begin van het seizoen zitten ze echter nog steeds stevig in het zadel voor de playoffplaatsen. De Kings staan op de zevende plek met een voorsprong van zeven punten op de nummer 9 Calgary Flames. Er zijn nog maar zes wedstrijden te gaan voor beide ploegen.

Man van de wedstrijd was Jonathan Bernier, die pas zijn tweede wedstrijd voor de Kings keepte dit seizoen. De rest van het seizoen heeft hij bij de Manchester Monarchs doorgebracht. Echter, na deze wedstrijd waarin hij 34 reddingen maakte en geen tegendoelpunten toe hoefde te staan, heeft hij volgens coach Terry Murray ook voor komende wedstrijd een plekje bij de selectie verdiend.

De Kings domineerden de eerste periode volledig met maar liefst achttien schoten op doel tegenover acht voor de Predators. Dit overwicht werd echter niet in doelpunten uitgedrukt. De tweede periode gaf een omgekeerd beeld. De Predators waren stukken sterker met vijftien schoten op doel, maar ook nu werd er niet gescoord. De derde periode ging gelijk op, maar alleen de Kings wisten te scoren.

Scott Parse opende de score met een one-timer uit een pass van Jeff Halpern van achter het net. De 2-0 kwam op naam van Sean O'Donnell die vanuit de linkercirkel scoorde met een snel en hoog schot. Deze klap kwamen de Predators niet meer te boven.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Nashville Predators Los Angeles Kings 0-2
Toronto Maple Leafs Atlanta Thrashers 2-3
New Jersey Devils Boston Bruins 0-1
New York Islanders New York Rangers 3-4
Washington Capitals Ottawa Senators 4-5 (OT)
Columbus Blue Jackets Tampa Bay Lightning 3-2
Detroit Red Wings Edmonton Oilers 5-4
St. Louis Blues Chicago Blackhawks 4-2
Vancouver Canucks Phoenix Coyotes 4-1