Try before you die: pleeg bankoverval

Een 51-jarige vrouw had naar eigen zeggen wel een heel goede reden om een bank te beroven. Patricia Edwards uit DeLand, in de Amerikaanse staat Florida, heeft namelijk kanker. Een bankroof stond echter nog op de lijst van dingen die ze voor haar dood nog wilde doen.

Edwards stapte vorige week een bank binnen en overhandigde een medewerker een briefje met de eis om geld. Op camerabeelden is de kankerpatiënte te zien met honkbalpetje terwijl ze de Bank of America berooft. 

"Ik had helemaal geen plan van aanpak", bekent Edwards tijdens een interview. "Ik liep gewoon binnen, gaf een briefje om wat geld te krijgen en vertrok." Op de vraag waarom, antwoordt ze dat het op haar todo-list stond. "Ik vind dat iedereen een lijst zou moeten hebben met dingen die ze nog willen doen voor hun sterfdag."

De vrouw lijdt naar eigen zeggen aan leukemie maar het is niet terminaal. Daarnaast lijdt ze aan stemmingswisselingen en is ze net met haar medicatie gestopt. 

Nadat ze de bank had verlaten, ging ze naar vrienden toe die een hotelkamer hadden gehuurd. De politie van DeLand wist haar hier op te sporen en sloeg haar vrijdagavond in de boeien. 

Hoeveel ze heeft gestolen wil ze niet zeggen, maar wel wil ze kwijt dat ze spijt heeft van haar daden. "Ik betreur alles wat ik heb gedaan en ik neem de volledige verantwoording op me. Ik zal alle gevolgen aanvaarden." Dat is maar goed ook, want ze wordt nu aangeklaagd wegens bankroof. Haar borgsom is vastgesteld op 20.000 dollar.


Een filmpje met de zieke bankovervalster