Haagse drugsbende opgerold

De politie in Den Haag heeft tien mensen opgepakt voor betrokkenheid bij drugshandel in de Schilderswijk. De probleemwijk werd vorige week woensdag schoongeveegd door de politie. Er werden bij doorzoekingen in zeven woningen diverse, waarschijnlijk gestolen, goederen in beslag genomen.

Naast de mobiele telefoons, autoradio's, laptops en navigatieapparatuur werd ook drugs gevonden. Zo nam het onderzoeksteam een halve kilo heroïne, een kilo amfetamine en poeders en goederen voor de bewerking van drugs mee. Ook werden een auto en een vuurwapen met munitie in beslag genomen.

Tijdens de doorzoekingen sprong een man van de eerste verdieping uit het raam in een poging aan de politie te ontkomen. De man bleef ongedeerd, maar werd wel ingerekend. Hij bleek 46 valse en gestolen paspoorten op zak te hebben. De man is overgedragen aan de politie.

Zes verdachten zitten nog vast. Deze zes worden gezien als de kern van de bende. De andere vier zijn inmiddels vrij, maar worden wel nog gezien als verdachte.