Gezin Zierikzee met huurmoordenaar bedreigd

De vader die in Zierikzee twee van zijn kinderen doodschoot had eerder vanuit de gevangenis gedreigd zijn gezin met een huurmoordenaar om te brengen. Dat bevestigt een medewerker van het Openbaar Ministerie vandaag. Het OM was volgens de zegsvrouw hier al in december van op de hoogte.

Afgelopen zaterdag schoot de 45-jarige vader zijn 9-jarige zoon en 19-jarige dochter dood, voordat hij zelfmoord pleegde. Zijn vrouw ontkwam, maar raakte gewond. Zijn 14-jarige zoon bleef ongedeerd. Het OM wist van de problemen rond het Iraakse gezin en burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland uitte eind januari hierover zijn zorgen. Het OM had gewaarschuwd voor eerwraak.

De vader was het afgelopen half jaar meerdere keren opgepakt. Hij ging op 6 december weer de cel in omdat hij zijn vrouw had bedreigd. Eind december kreeg hij nog eens vier maanden voor mishandeling. Op 17 januari kwam hij weer vrij. Later werd hij nog een keer opgepakt omdat zijn dochter aangifte had gedaan wegens seksueel misbruik. Hierna kwam hij op 24 februari weer op vrije voeten.