Zuiplap 'te dik' voor cel

Een zestigjarige Zweed die is opgepakt wegens rijden onder invloed denkt zelf een goede reden te hebben om niet te hoeven zitten. Hij zegt namelijk te dik te zijn voor de gevangenis.

De man uit Älvsbyn in het noorden van Zweden is maar liefst 208 kilo. Onlangs werd hij voor een maand celstraf veroordeeld omdat hij met zijn zatte kop achter het stuur werd aangetroffen.

De zuiplap beweert dat hij door zijn omvang amper kan lopen, hetgeen een verblijf in de bajes er niet gemakkelijker op maakt. Hij heeft de regering dan ook een brief gestuurd, waarin hij smeekt om gratie. Mocht men er toch geen gehoor aan geven, dan stelt hij voor om thuis te gaan zitten met een enkelband.

Of de regering over het hart strijkt is een tweede, want thuiszitten is voor hem geen straf. "Door alle dingen die ik de laatste drie jaar heb meegemaakt, ben ik nauwelijks buiten geweest", schrijft hij in zijn smeekbede. Wel voegt hij eraan toe dat hij momenteel in het ziekenhuis zit wegens een behandeling tegen obesitas.