Australische Grand Prix mogelijk verplaatst

De Grand Prix van Australië zou vanaf 2015 wel eens op een andere locatie gehouden kunnen worden. Volgens de Herald Sun heeft de Confederation of Australian Motor Sport van de FIA een subsidie van 130.000 dollar ontvangen om de haalbaarheid van een 200 miljoen dollar kostend permanent circuit in Avalon, dat op 40 minuten rijden van Melbourne ligt, te onderzoeken.

Momenteel rijden de coureurs op Albert Park, maar het contract van dat circuit loopt in 2015 af. In Avalon zouden de rijders onder donkere omstandigheden kunnen rijden, waardoor de kans dat Melbourne de Grand Prix voor langere tijd houdt zeker is. Het terrein is eigendom van transportbedrijf Linfox dat zegt dat de belastingbetalers in Melbourne hierdoor niet ieder jaar meer de kosten voor het opbouwen van het circuit op hoeven te hoesten.

Het onderzoek van het CAMS zal door Britse experts uitgevoerd worden die alle mogelijkheden voor het circuit in Avalon gaan onderzoeken. De overheid zal echter beslissen of er een circuit gebouwd gaat worden of dat de race in Australië op Albert Park zal gaan blijven.