Rouvoet: Nederland al jaren instabiel

Nederland lijdt al jaren aan forse politieke instabiliteit en het is zeker nu er een economische crisis heerst onverantwoord dat het land minstens een half jaar op slot gaat. De mogelijkheid bestaat daarbij dat het zelfs wel een jaar gaat duren voordat er een nieuwe regering is, zei demissionair vicepremier André Rouvoet gisteravond in Nova.

Behalve dat het op een economisch onverantwoord moment gebeurde, kon minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) voor 1 maart met een plan komen waar iedereen mee kon leven. "Het was onnodig, dus dat maakt het helemaal onverantwoord."

Een plan waar iedereen mee kon leven was voor de PvdA volgens Rouvoet alleen mogelijk buiten Uruzgan en die optie had op tafel kunnen worden gelegd. Rouvoet zegt er dan 'ook niets van te begrijpen' waarom de PvdA afgelopen vrijdag de beslissing wilde forceren. "Hij heeft de kans niet gegrepen, maar die was er wel."

Ook zei Rouvoet dat er in de ministerraad nooit door een collega is gedreigd met aftreden. Hij zei dit in een reactie op de bewering vanuit de PvdA dat minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) hier wel mee had gedreigd.