Kevin Smith 'te dik' voor vliegtuig

Regisseur Kevin Smith is uit een vliegtuig gezet omdat hij te dik zou zijn. De gezette regisseur werd gisteren verzocht het Southwest Airlines vliegtuig te verlaten omdat hij een 'veiligheidsrisico' was. Smith beschreef het voorval uitvoerig via Twitter.

Smith vloog van Oakland naar Burbank en zat al klaar voor de vlucht toen een stewardess hem vertelde dat hij door de piloot als een veiligheidsrisico werd bestempeld. "Wat? Was ik soms op een andere passagier gerold?" twitterde hij verontwaardigd. De regisseur moest het vliegtuig verlaten en vloog uiteindelijk met een andere vlucht van Southwest Airlines alsnog naar Burbank.

Op zijn Twitter is een foto te zien waarop de regisseur zich duidelijk boos maakt. Smith kreeg als excuus een tegoedbon van honderd dollar maar gezien de rest van zijn reacties heeft dit niet veel goed gemaakt. "Ik krijg nu alleen excuses omdat ik een platform heb. Ik zat in een vlucht naast een meisje dat eruit moest omdat ze geen tweede ticket had gekocht. Omdat 'alle passagiers recht hebben op ruimte'. De vlucht zat niet eens vol! Onbeschoft...", zo laat Smith weten.

De regisseur van ondermeer 'Clerks', 'Dogma' en 'Zack and Miri Make a Porno' geeft toe dik te zijn, maar niet zo dik. "Ik ben er nog niet. Maar als dat wel zo zou zijn, waarom dan wachten tot mijn koffer in het vliegtuig is en ik met mijn armen omlaag in de stoel zit?" vervolgt hij boos via Twitter. Smith bleef nog lang over het voorval schrijven. "Het Southwest Air Dieet. Hoe het werkt: Je wordt publiekelijk voor schut gezet totdat je dunner wordt. Je gewicht eraf huilen is nog nooit zo makkelijk geweest."

Kevin Smith 'te dik' voor vliegtuig (foto: Novum)