Vrouw 'bestrijdt' ziekte met alcohol en sigaretten

Tian Mei, een 38-jarige muzieklerares uit China, is een medisch wonder. De vrouw werd met kanker gediagnosticeerd en bracht vervolgens acht jaar in behandeling door. Niets leek echter te helpen. Uiteindelijk besloot de vrouw dan ook de chemotherapie stop te zetten en probeerde zoveel mogelijk te genieten van het leven dat haar nog restte. Gedurende de afgelopen drie jaar rookte ze volgens eigen zeggen drie pakjes sigaretten en dronk twaalf grote flessen bier... per dag!

Recentelijk kwam bij een routinecontrole opeens een heus wonder aan het licht, wat zorgde voor verblijde maar toch ook verbaasde gezichten bij Mei en haar artsen. Tian Mei bleek namelijk geen kanker meer in het lichaam te hebben. Haar arts waarschuwt echter dat er niets op duidt dat het herstel te maken heeft met de consumptie van alcohol en sigaretten: "We zullen mensen nooit aanraden met roken of drinken te beginnen."

Mei zal het allemaal een zorg zijn. Zij zou het roken nooit willen opgeven. En wat betreft haar alcoholconsumptie zet ze zelfs elke avond een biertje op haar nachtkastje. Dan kan ze zodra ze wakker wordt er namelijk meteen een slok van nemen.