[WRC] Räikkönen dicht bij deal met Citroën

Kimi Räikkönen lijkt in 2010 zijn racecarrière voort te gaan zetten in de rallysport. De Fin is volgens de officiële site van het World Rally Championschip dicht bij een deal met Citroën. Hij zou alle dertien races van het seizoen gaan rijden in een C4 World Rally Car.

Er is nog niets getekend, maar de wens van The Iceman om in de rallysport te gaan racen staat op het punt uit te komen. Met de persoonlijke sponsor Red Bull achter zich kan de Formule 1-coureur bij Citroën gaan tekenen, te meer omdat het Oostenrijkse bedrijf ook de Franse fabrikant ondersteunt.

Räikkönen maakte dit jaar zijn rallydebuut in Finland in een Abarth Grande Punto S2000. Hij lag op plaats vijftien toen hij met zijn motorproblemen kampende bolide een steen raakte en zo uit de rally crashte. Hij bleef hierbij ongedeerd.

Mocht de Fin definitief de overstap van de Formule 1 naar het WRC maken, dan zal hij teamgenoot worden van Sébastien Loeb. De Fransman is zesvoudig wereldkampioen en heeft de C4 bestempeld tot de beste rally-auto waar hij ooit in gereden heeft.