[WTCC] Komend seizoen minder auto's

Het World Touring Car Championship zal het komende seizoen met minder fabrieksauto's beginnen dan de afgelopen jaren. Zowel BMW als SEAT zullen met minder auto's aan de start staan.

BMW en SEAT zullen komende week hun plannen voor het WTCC bekend maken, maar er wordt algemeen aangenomen dat BMW van vijf naar twee auto's zal gaan in haar fabrieksteam. Roberto Ravaglia's ROAL Motorsport-team zal zeer waarschijnlijk vertrekken in navolging van haar coureur Alex Zanardi. Ook Schnitzer Motorsport zou de klasse verlaten om zich te richten op een andere race klasse. Hierdoor zou alleen het RBM-team overblijven met Andy Priaulx en Augusto Farfus als coureurs.

De Duitse autofabrikant heeft het afgelopen seizoen al vele malen kritiek geuit op de reglementen van de klasse en gaf in maart dit jaar al toe te denken over een vertrek.

SEAT zou zelfs de klasse helemaal willen verlaten. Het staat in elk geval vast dat de Spaanse fabrikant met minder auto's aan de start zal komen als men besluit door te gaan. Volgens WTCC-directeur Marcello Lotti zal SEAT echter met twee fabrieksauto's actief blijven in de sport door middel van het ORECA-team.

Chevrolet en Lada zullen beide met minimaal drie fabrieksauto's aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen.