Alonso niet ongerust over problemen bij Ferrari

Fernando Alonso denkt dat zijn nieuwe team Ferrari volgend jaar gewoon vooraan mee zal strijden. Het Italiaanse team worstelde in 2009 met de auto en in de laatste race in Abu Dhabi werden Kimi Räikkönen en Giancarlo Fisichella dan ook twaalfde en zestiende.

Alonso zelf werd met de Renault veertiende, maar denkt niet dat de resultaten van dit jaar volgend jaar herhaald zullen worden. Ferrari stopte de ontwikkeling van de F60 vroegtijdig, terwijl McLaren haar MP4-24 wel door ontwikkelde en naar voren kwam op de grid. "Ze startten beide achteraan. McLaren deed het nog slechter dan Ferrari, maar zij hebben goed werk verricht en ze hebben nu bijna de beste auto," zei Alonso.

"In Abu Dhabi zijn ze al het hele weekend dominant," zei de Spanjaard voor aanvang van de race op Yas Marina. "In Brazilië startte Lewis Hamilton bijna achteraan en hij eindigde op het podium. McLaren heeft een andere filosofie dan Ferrari en volgend jaar begint iedereen weer op nul. We moeten afwachten welk team de betere auto zal hebben. Vorig jaar eindigde ik met Renault op plaats twee in Brazilië en dan verwacht je dat het team het volgende jaar sterk zal zijn. Iedereen begint weer op nul en wij hebben er niet het maximale uitgehaald."