Claudio Berro aan de slag bij Lotus

Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar de terugkeer van Lotus volgend seizoen in de Formule 1, heeft het team besloten Claudio Berro aan te nemen als hoofd van de afdeling motorsport.

Voorheen werkte Berro voor de Speedcar Middle East International Race Series en in de veertien jaar daarvoor had hij verschillende taken bij Ferrari, Maserati en Fiat. In het begin van zijn motorsportcarrière was Berro co-rijder in een Talbot Sunbeam Lotus bij Peugot Talbot Italia, waarmee hij in 1981 en 1982 kampioen werd in het Italiaanse groep twee rally kampioenschap.

"Lotus heeft een ongeëvenaarde reputatie in de motorsport. Niet alleen in Formule 1, maar we hebben ook gewonnen bij autoraces, Saloon Car racing, World Rally kampioenschappen, Le Mans en de Indy 500." Zo zegt Berro. "Er is geen autobedrijf ter wereld dat zoveel overwinningen in zoveel verschillende takken van de motorsport op zijn naam heeft kunnen schrijven. Ik kijk ernaar uit om Lotus te herintroduceren in dit hoge niveau van de motorsport. Niet alleen om te strijden en winnen, maar ook om de overeenkomsten tussen Lotus sportwagens en de racewagens van de toekomst te laten zien."

Dany Bahar, de algemeen directeur van Group Lotus vult aan: "Ik ben blij dat Claudio ons komt versterken als hoofd van de afdeling motorsport. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst wat betreft het opzetten en leiden van verschillende afdelingen bij sportwagenfabrikanten, maar ook bij het winnen van GT kampioenschappen en rally’s. Zijn vaardigheden zullen erg waardevol zijn als we proberen Lotus naar een hoger niveau te tillen wat betreft autosport wereldwijd." Berro zal vanaf 2 november werkzaam zijn voor Lotus.