Zwarte katten minder gewild

Volgens de dierenbescherming zijn zwarte katten minder populair dan anders gekleurde katten. In de dagen voor Halloween is dit verschil nog duidelijker te merken in landen waar Halloween wordt gevierd, zoals Groot-Brittannië, Canada en de VS.

Een woordvoerster stelt dat het ook voor andere diersoorten geldt. "Zwarte dieren stralen geen gezelligheid uit, en dat is toch iets dat mensen van een huisdier verwachten." Dieren met een donkere vacht die in asielen verblijven, zijn dan ook moeilijker te plaatsen bij een nieuw baasje. "Terwijl er ook hele lieve zwarte honden en katten zijn."

Rode katten zijn het populairst. "Het is wetenschappelijk bewezen dat rood een kleur is waarvan mensen vrolijk worden." De meeste dieren uit het asiel worden in het najaar door mensen opgehaald.  "Het zijn de knusse maanden waarin men het grootste deel van de tijd binnen zit. Dat gevoel wordt versterkt door een lief, warm huisdier dat je af en toe kan knuffelen."

Deze week werd in Groot-Brittannië de noodklok geluid. Deze maand zijn zwarte katten daar niet alleen minder gewenst geworden, ook nam het aantal geweldsincidenten tegen deze dieren toe.

"Hoezo, niet populair?"