[WK] Gay start niet op 200 meter

Tyson Gay weet nog niet zeker of hij zijn wereldtitel op de 200 meter wel zal gaan verdedigen. De Amerikaan liep gisteren op de 100 meter naar een toptijd van 9,71 seconden, maar werd daarmee wel tweede achter de ongenaakbare Usain Bolt.

Gay liep het Amerikaanse record met een liesblessure. Wil hij op de 200 meter mee gaan doen, dan moet de blessure dinsdag genezen zijn. Dan staan de series op de afstand op het programma. De finale zal donderdag worden afgewerkt.

Gay zal zich bij zijn beslissing laten leiden door het advies van de Amerikaanse doktoren. "Mijn lies voelde niet goed aan. In de finale heb ik geprobeerd niet aan de pijn te denken en gewoon alles te geven. We moeten afwachten hoe het vannacht gaat."

Toch was Gay wel enigszins teleurgesteld na zijn race op de 100 meter. "Ik heb vooraf gezegd dat het mogelijk is dat er iemand in de 9,5 kan lopen. Ik ben blij dat Bolt dat heeft gedaan. Het geeft aan dat het menselijk lichaam klaar is voor een volgende stap. Helaas ben ik het niet zelf geweest, maar ik houd vertrouwen dat het me op een dag ook gaat lukken."

Update

De manager van Tyson Gay heeft bekendgemaakt dat zijn pupil vanwege de liesblessure niet mee gaat doen aan de 200 meter. De Amerikaan hoopt later deze week nog wel op de 4x100 meter uit te kunnen komen.