[WBD] Roddick verslaat Murray

Andy Roddick heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Amerikaanse nummer zes van de wereld versloeg de Britse hoop Andy Murray (3) in vier sets: 4-6, 6-4, 6-7(7) en 6-7(5).

Murray was de grote favoriet voor eigen publiek, maar Roddick kende geen problemen op eigen service in de eerste set. Dit leek op een tiebreak af te stevenen, totdat Roddick op een 5-4 stand in zijn voordeel uit het niets de break wist te maken. In de tweede set kende Murray het betere begin en dankzij een break in de eerste game wist hij de set naar zich toe te trekken.

De Amerikaan liet zich echter niet van de wijs brengen en ondanks breakpunten tegen in de openingsgame liep Roddick uit naar 5-2. Juist toen kwam Murray echter beter in zijn spel, wat resulteerde in een rebreak op 5-3. In de tiebreak vond hetzelfde scenario plaats. Roddick liep uit naar een voorsprong van 6-4, maar opnieuw knokte Murray zich terug via een minibreak, om uiteindelijk toch zijn eigen servicepunt in te leveren.

Ook in de vierde set lukte het Murray maar niet om afstand te nemen van Roddick en een tiebreak was het logische gevolg. Opnieuw bleek de Amerikaan hier over de beste zenuwen te beschikken en met 7-5 won hij de tiebreak.

In de finale wacht Roger Federer. De Zwitser versloeg eerder op de dag Tommy Haas. In 2004 en 2005 verloor Roddick nog van de Zwitser. Van de twintig ontmoetingen met Federer in totaal, wist de Amerikaan er slechts twee te winnen.