Doornbos positief over Sebring test

Robert Doornbos heeft dinsdag zijn eerste ronden met een IndyCar gereden op het circuit van Sebring. Op het circuit waar hij in 2007 al eens testte met een Champ Car kwam de Nederlander tot 160 ronden en een tijd van 53,8 seconden. Dit was 2,5 seconden sneller dan zijn teamgenote Milka Duno.

Beiden rijden voor het team van Newman/Haas/Lanigan. Doornbos was tevreden over het verloop van de testdag. "Het was goed om weer op een circuit te rijden dat ik al ken. De oval van Homestead was een compleet nieuwe ervaring voor me, dus het was goed voor me om niet alleen terug te keren op een normaal circuit, maar ook eentje die ik al ken. Het gaf me de kans om mijn baankennis tijdens het remmen te gebruiken. De wagen heeft minder downforce dan ik gewend ben, dus het duurde een tijdje om daar aan te wennen."

"Onze snelheid was redelijk. De baan was erg glad doordat er weinig wagens reden. We hebben gedurende de dag veel veranderingen gemaakt. Als rookie krijg je extra testkilometers en die willen we zo slim mogelijk gebruiken. De test verliep zowel op als naast de baan erg positief, terwijl ik mijn team steeds beter leer kennen," aldus de Nederlander die donderdag verder gaat testen met zijn teamgenoot Graham Rahal.