Bennett en Naudé bij laatste vier in Maleisië

Dylan Bennett en Annelize Naudé hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finales van de NSC Series #2 2009 in Kuala Lumpur. De 32-jarige Naudé was Lim Woke Yah (6) de baas, terwijl de acht jaar jongere Bennett de ongeplaatste Alan Clyne (Schotland) van zich afhield.

Voor de als tweede geplaatste Naudé was de zege op de jonge Maleisische geen grote verrassing. De Amsterdamse staat met haar 27e plaats namelijk liefst 31 posities hoger op de mondiale ranglijst dan haar Aziatische opponente. Ondanks het feit dat de tweevoudig Nederlands kampioene de tweede game moest afstaan, kwam de zege van de speelster van Hero Detachering / Amstelpark Squash nooit in gevaar. Het werd uiteindelijk na 35 minuten 11-7, 6-11, 11-7, 11-7 in het voordeel van de Nederlandse, die het nu wederom moet opnemen tegen een Maleisische in de persoon van Sharon Wee (3).

De overwinning van de 24-jarige Bennett was niet zo vanzelfsprekend, gezien het feit dat de Eindhovenaar vorige week nog zijn meerdere moest erkennen in zijn Schotse tegenstander. Net als toen maakte beide spelers er een lange en gelijkopgaande wedstrijd van, waarbij Bennett dit keer wel de cruciale punten naar zich toe wist te trekken. De eveneens als tweede geplaatste Nederlander trok uiteindelijk dan ook na 65 minuten aan het langste eind: 11-9, 7-11, 11-8, 11-7. De nummer 62 van de wereld stuit nu op Ivan Yuen (8) uit het gastland. De talentvolle jeugdspeler, die aan het begin van dit jaar nog in de finale stond van het prestigieuze British Junior Open, klopte landgenoot Muhd Asyraf Azan (3).

Ook de als eerste ingeschaalde Shelley Kitchen en Ali Anwar Reda haalde de laatste vier tijdens het tweede toernooi uit een reeks van satelliet toernooien in de Maleisische hoofdstad. Kitchen was Siti Munirah Jusoh (Maleisië) de baas, terwijl Reda de Australiër Matthew Karwalski uitschakelde. Klik hier voor alle uitslagen.

Submitter:  Bron: FOK!sport