Dancevic verslaat Roddick in Indianapolis

Frank Dancevic heeft voor een grote verrassing gezorgd door op het ATP toernooi van Indianapolis in de halve finale Andy Roddick te verslaan. Roddick was vorig nog finalist op Indianapolis. 6-4, 7-6 (1)

Roddick speelde naar eigen zeggen slecht tennis, met name zijn service bracht niet wat hij normaal gesproken brengt. Hij sloeg slechts 47 procent in, waar bij Roddick zo'n 70 procent gebruikelijk is. Dancevic, die het ook van zijn goede service moet hebben, was wat dat betreft beter in vorm en wist daarnaast Roddick ook aan het net veel te passeren. Dancevic verklaarde erg gelukkig te zijn met de halve finale plaats, maar is uiteraard helemaal verrast met zijn plek in de finale.

In de finale speelt Dancevic, de Canadese nummer 109 van de wereld, tegen Dmitry Tursunov. De Rus versloeg in de halve finale Sam Querrey. Querrey had eerder die dag in de kwartfinale van titelverdediger James Blake gewonnen. Daarvoor had hij drie tiebreaks en 34 aces nodig. 7-6 (6), 6-7 (4), 6-7 (4). Tegen Tursunov waren de aces op en verloor Querrey met 7-6 (5), 6-2.

Tursunov zelf moest ook twee keer aan de bak op zaterdag doordat het vrijdag programma door regen was uitgesteld. Hij versloeg in de kwartfinale de Japanner Kei Nishikori (6-1, 6-4).