[CCWS] Doornbos zal racen in Champ Cars

Nadat afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt dat Robert Doornbos wederom test- en reservecoureur is bij Red Bull Racing zal het niemand verbazen dat Doornbos wil racen.

Naar eigen zeggen zal dit gebeuren in de Amerikaanse Champ Car-serie. In december testte de Rotterdammer al voor Forsythe Racing, afgelopen week voor Minardi Team USA.

"Ik heb geprobeerd om een racestoeltje te bemachtigen bij Scuderia Toro Rosso. Omdat daar een paar vraagtekens waren, besloot ik voor zekerheid te gaan en derde rijder te blijven bij Red Bull Racing. Daarnaast zal ik zeker weten in de Verenigde Staten racen. Ik ben momenteel met twee teams in gesprek. Ik hoop dat we snel tot een deal kunnen komen, want er zijn nog maar vier echte testdagen over voordat het Champ Car-seizoen van start gaat in Las Vegas," aldus de Rotterdammer.

Over zijn toekomst in de Formule 1 is hij duidelijk: "Ik ben erg blij dat ik in de Formule 1 actief blijf. Red Bull zei meteen na mijn laatste race al dat ze me graag wilden houden, maar dat ze mij alleen maar de rol van derde rijder konden bieden. Het is positief dat beide racerijders een contract voor één seizoen hebben. Als ik het dit jaar goed doe, krijg ik misschien een eerlijke kans op een racestoeltje. Vorig jaar kreeg ik geen eerlijke kans."