[DTM] Paffet overweegt terugkeer DTM

Gary Paffet overweegt de mogelijkheid terug te keren in de DTM. Naast zijn testwerk voor McLaren-Mercedes zou hij graag races rijden in de prestigieuze raceklasse.

Hiermee is wederom een kanshebber op het tweede stoeltje bij Spyker F1 afgehaakt. Eerder maakte Christian Klien bekend onderdak te hebben gevonden bij het team van Honda.

Dat Paffet denkt aan een terugkeer in de DTM is niet verwonderlijk. In 2005 werd de Brit kampioen in deze klasse, met het team van Mercedes. Het zou gaan om een racestoeltje dat gecombineerd kan worden met de testwerkzaamheden voor het Formule 1 team van McLaren-Mercedes. Het spreekt voor zich dat Paffet, mocht hij daadwerkelijk in de DTM terugkeren, bij Mercedes onderdak zal vinden.

Dat Paffet de DTM serieus overweegt blijkt uit zijn woorden: "Ik zal voor McLaren blijven testen, maar ik heb ruimte over voor iets anders. Racen in de DTM is dan een automatische keuze." Bij het DTM-team van Mercedes zijn vier stoeltjes beschikbaar. Drie daarvan zijn reeds vergeven. Een andere gegadigde voor het vierde stoeltje is Mika Häkkinen. Ook is Paffet gemotiveerd om terug te keren in de DTM: "Er zijn veel rijders die op dat stoeltje azen, maar ik wil uiteraard de titel terugpakken van Schneider.”