FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 november 2006

Uitslagen UEFA Cup 23/11/2006

Op de derde speeldag van de groepsfase in de UEFA Cup kwamen Ajax, Feyenoord en Heerenveen in actie, waarbij geen enkele Nederlandse overwinning te noteren viel. Opvallend waren de goede zaken die de Israelische ploegen deden: zowel Maccabi Haifa als Hapoel Tel-Aviv pakte de volle winst.

Poule A
Auxerre - Rangers 2-2
Maccabi Haifa - Partizan Belgrado 1-0

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Rangers3774
2Maccabi Haifa3643
3Livorno2134
4Partizan Belgrado2112
5Auxerre2135

Poule B
Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur 0-1
Club Brugge - Dinamo Boekarest 1-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Tottenham Hotspur3961
2Dinamo Boekarest2432
3Club Brugge2235
4Bayer Leverkusen3112
5Besiktas2014

Poule C
Sevilla - Braga 2-0
Slovan Liberec - Grasshoppers 4-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1AZ2682
2Sevilla3420
3Slovan Liberec2445
4Braga3345
5Grasshoppers2039

Poule D
Parma - Heerenveen 2-1
Odense - Lens 1-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Parma2642
2Lens2442
3Odense3443
4Osasuna2113
5Heerenveen3114

Poule E
Basel - Nancy 2-2
Feyenoord - Blackburn Rovers 0-0

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Blackburn Rovers3751
2Nancy2443
3Feyenoord2211
4Basel3236
5Wisla Kraków2024

Poule F
Sparta Praag - Ajax 0-0
Espanyol - Zulte Waregem 6-2

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Espanyol2684
2Zulte Waregem3698
3Ajax2430
4Sparta Praag3115
5Austria Wien2017

Poule G
Paris Saint-Germain - Hapoel Tel-Aviv 2-4
Rapid Boekarest - Mladá Boleslav 1-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Panathinaikos2630
2Hapoel Tel-Aviv3466
3Rapid Boekarest3333
4Mladá Boleslav2112
5Paris Saint-Germain2124

Poule H
Fenerbahçe - Palermo 3-0
Newcastle United - Celta de Vigo 2-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Newcastle United3941
2Fenerbahçe2332
3Palermo3325
4Celta de Vigo2123
5Eintracht Frankfurt2123

Zware kritiek Kroon op regels CSC

Karsten Kroon heeft grote problemen met de nieuwe anti-dopingregels van zijn team, CSC. Het team van ploegleider Bjarne Riis wil zo’n 800 extra controles houden bij zijn renners. Ook de privé-agenda van de renners is niet meer heilig.

Als reactie op de dopingschandalen in het afgelopen seizoen, waarbij de kop van CSC's Ivan Basso rolde, heeft de Deense ploeg een onafhankelijke arts aangesteld die vanaf volgend jaar zijn wielrenners 28 keer aan een out-of-competition controle onderwerpt. Bovendien moet iedereen zijn privé-agenda overleggen zodat altijd bekend is waar iemand zich bevindt.

Kroon: "Ik denk dat het in strijd is met de mensenrechten. Kun je van een werknemer verlangen dat hij niet alleen zijn werkrooster, maar ook al zijn privé-afspraken doorgeeft? Stel je voor dat jouw baas dat doet. Dat hij wil weten waar jij 24 uur per dag uithangt. Dat gaat toch niet? Dan ben je een keer vier uur niet te traceren en mag je twee jaar niet werken. Want zo zijn de regels. Volgende maand zijn we met de hele ploeg op trainingskamp in Zuid-Afrika. Het wordt daar alleen maar gezeik over deze zaak."

"Het is zo oneerlijk. Wij draaien op voor wat Ivan Basso heeft gedaan, al schijnt daar geen bewijs voor te zijn. Hij rijdt in 2007 bij Discovery en wij worden beschouwd als verdachten. Die hele Operación Puerto, eerst had je een lijst van 200 namen, plotseling was die teruggebracht tot 58 wielrenners. Er waren sterke geruchten dat de voetballer Zidane erbij zat. Dat Nadal en Alonso betrokken waren. Waar zijn ze gebleven? Dat zou ik willen weten. Blijkbaar zijn er in die sporten machtige personen die wat regelen."

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (23/11)

Icoon UEFA CupVanavond speelden drie clubs uit de Eredivisie in het kader van de UEFA Cup, namelijk Ajax, Feyenoord en SC Heerenveen. De enige ploeg die niet in actie kwam was AZ. De Alkmaarders hadden namelijk een vrije avond.

Sparta Praag - Ajax 0-0
De ploeg van trainer Henk ten Cate speelde in een zeer matige wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Sparta Praag. De Amsterdammers speelden meer dan een helft met tien man. Urby Emanuelson kreeg in de 39e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Ajax heeft uit de eerste twee wedstrijden van de groepsronde vier punten verzameld. De beste drie van de groep kwalificeren zich voor de volgende ronde. De Amsterdammers zullen het in de resterende duels nog op moeten nemen tegen Espanyol en Zulte-Waregem.

Feyenoord - Blackburn Rovers 0-0
Ook Feyenoord kwam tegen Blackburn Rovers, in de eigen Kuip, niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In de eerste helft domineerde Blackburn Rovers en kreeg via Nonda een aantal goede kansen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de Rotterdamse ploeg wat meer in de buurt van het doel van de Engelsen. Angelos Charisteas had zijn vizier echter niet op scherp staan. Ook Nicky Hofs en Stein Huysegems waren niet trefzeker. Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord een groot aantal kansen, maar deze werden niet benut. Tien minuten voor het verstrijken van de speeltijd kreeg Blackburn Rovers nog een goede kans, nadat Serginho Greene in de fout ging. Savage wist de bal niet achter doelman Henk Timmer te werken. Feyenoord moet het nu nog opnemen tegen Nancy en Wisla Krakow om plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Cup af te dwingen.

Parma - SC Heerenveen 2-1
Tenslotte wist ook SC Heerenveen de drie punten niet mee naar huis te nemen. Parma was met 2-1 te sterk. SC Heerenveen maakte meteen duidelijk dat ze wilde winnen in Italië. De ploeg van Gert-Jan Verbeek zocht nadrukkelijk de aanval op, maar de eerste kans was toch voor de thuisploeg. Dedic schoot op de paal. Toch bleven de Friezen de regie houden. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een treffer van Pranjic. Parma liet dit niet op zich zitten en wist enkele minuten later, via Budan, de stand weer gelijk te trekken. Nadat er ongeveer twintig minuten in de tweede helft waren gespeeld kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Wederom was Budan trefzeker en scoorde met een mooie kopbal. De ploeg van Verbeek deed er alles aan om de stand opnieuw gelijk te trekken en een tweede doelpunt hing in de lucht. Toch hield de doelman van Parma zijn ploeg, tijdens een spannende slotfase, op de been.

---------------
Kijk voor de complete wedstrijdverslagen op de FOK! Voetbalmanager!

Reeks bomaanslagen treft Sadr City

Icoon AanslagEen serie bomaanslagen in de wijk Sadr City in het noorden van Bagdad heeft donderdag aan zeker 160 mensen het leven gekost. Volgens de inlichtingen die gegeven zijn door de Iraakse veiligheidsmedewerkers, zijn er rond de 250 gewonden gevallen.

De wijk werd binnen amper drie kwartier opgeschrikt door zes zware ontploffingen door autobommen. Een autobom ontplofte op een drukke markt. Een zevende autobom kon net op tijd onschadelijk worden gemaakt. Ook sloegen op verscheidene plekken mortiergranaten in. Het gaat om een van de dodelijkste dagen sinds de Amerikaanse invasie van Irak in 2003.

De Sjiitische wijk Sadr City van Bagdad, staat bekend als een arme wijk. Het is een bolwerk van de radicale geestelijke en militieleider Muqtada al-Sadr. Het stadsdeel is regelmatig het doelwit van soennitische opstandelingen.

De regering heeft in Bagdad een uitgaansverbod voor onbepaalde tijd ingesteld om het geweld te beteugelen. Leiders van alle religieuze stromingen in het door interne twisten verscheurde land, hebben hun volgelingen opgeroepen tot kalmte. Premier Nuri al-Maliki noemde de aanslagen in een televisietoespraak een ernstige bedreiging voor de ''islamitische broederschap'' in Irak.

Uitslag Parma - SC Heerenveen

SC Heerenveen is er niet in geslaagd om te winnen van Parma en verloor met 2-1. Igor Budan nam beide treffers voor zijn rekening. Danijel Pranjic scoorde voor de Friese formatie. Door dit verlies kan de ploeg de derde ronde bijna zeker vergeten.

SC Heerenveen maakte meteen duidelijk dat ze wilde winnen in Italië. De ploeg van Gert-Jan Verbeek zocht nadrukkelijk de aanval op, maar de eerste kans was toch voor de thuisploeg. Dedic schoot op de paal. Toch bleven de Friezen de regie houden. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een treffer van Pranjic. Parma liet dit niet op zich zitten en wist enkele minuten later, via Budan, de stand weer gelijk te trekken. Hierna wilde de Italianen de voorsprong verder vergroten, maar de Friese ploeg bleef overeind staan.

Na aanvang van de tweede helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Uiteindelijk wist SC Heerenveen het initiatief te nemen. Hierdoor was het aan Parma om aan te vallen, maar de Friezen kregen het niet voor elkaar om de verdediging van Italiaanse ploeg uit te spelen. Nadat er ongeveer twintig minuten in de tweede helft waren gespeeld kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Wederom was Budan trefzeker en scoorde met een mooie kopbal. De ploeg van Verbeek deed er alles aan om de stand opnieuw gelijk te trekken en een tweede doelpunt hing in de lucht. Toch hield de doelman van Parma zijn ploeg, tijdens een spannende slotfase, op de been.

Karakteristieken

Parma - SC Heerenveen 2-1
21' Pranjic 0-1
23' Budan 1-1
73' Budan 2-1

Toeschouwers: 3.632
Scheidsrechter: Halsey (Eng)
Geel: Couto, Rossi (Parma), Bosvelt (SC Heerenveen)

Opstellingen:
Parma: De Lucia, Ferronetti, Couto (Contini/46), Rossi, Castellini, Dessena, Cigarini, Savi, Dedic (Ciaramitaro/83), Budan, Koetoezov (Gasbarroni/65)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Poulsen/29,Bradley/83), Hansson,Breuer, J.Drost (Friend/76), Hanssen, Bosvelt, Pranjic, Yildirim, Alves, Nilsson

Uitslag Feyenoord - Blackburn Rovers

Feyenoord is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Blackburn Rovers te winnen. In de eigen Kuip stond na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Beide ploegen kregen voldoende kansen, maar deze werden niet benut.

Feyenoord kende weinig verrassingen in de basis. Jonathan de Guzman startte zoals verwacht op de bank. Danny Buijs verving de 19-jarige middenvelder. Bij Blackburn Rovers startte André Ooijer in de basis. Voor Brett Emerton was de wedstrijd enigzins speciaal. Hij speelde namelijk tegen zijn voormalig werkgever. Bovendien speelden de Rotterdammers eenmalig in het uittenue in de eigen Kuip. Dit werd gedaan op verzoek van arbiter Kircher. Het thuistenue van de ploeg van trainer Erwin Koeman bezit namelijk dezelfde kleuren als het uitshirt van de ploeg uit Engeland.

Om 20:45 blies arbiter Kircher op zijn fluit om de wedstrijd te starten. Het eerste kansje was voor Shabani Nonda na een slechte terugspeelbal op Henk Timmer. De sluitpost moest naar de rand van het strafschopgebied om de bal weg te werken. Niet lang daarna rukte Ooijer op richting het doel van Feyenoord en legde de bal af op Nonda. De aanvaller werkte de bal echter in het zijnet. Feyenoord kon nog niet echt overtuigen en kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Brad Friedel.

Toch kreeg Feyenoord één van de grootste kansen van de eerste helft. Angelos Charisteas was heel dichtbij een treffer, nadat hij twee verdedigers het bos in stuurde. Hij faalde oog in oog met de sluitpost van Blackburn Rovers. In de rebound wist Nicky Hofs ook niet te scoren. Nog geen minuut later was Stein Huysegems dichtbij de openingstreffer, maar de aanvaller schoot voorlangs. Vijf minuten voor rust kreeg Hofs een levensgrote kans. Lucius speelde de bal naar Buijs, welke de bal perfect neerlegde voor de middenvelder. Toch wist laatstgenoemde deze kans niet te verzilveren.

Meteen na aanvang van de eerste helft kreeg Feyenoord een aantal grote kansen. Eerst was het wederom de beurt aan Charisteas, maar hij wist het net weer niet te vinden. Ook Huysegems kwam in scoringspostie, maar wist, net als zijn voorganger, niet te scoren. De opleving van Feyenoord was maar van korte duur. De ploeg liet zich weer een beetje terugkomen, waardoor Blackburn Rovers wat meer ruimte kreeg. Na bijna een uur spelen kreeg de ploeg van Erwin Koeman een vrije trap, maar deze zorgde nauwelijks voor gevaar.

In het kwartier dat daarop volgde nam Feyenoord het heft in handen en kreeg meer kansen. De spelers van de Rotterdamse club waren echter niet trefzeker, waardoor ook Blackburn Rovers nog kon hopen op een treffer. Tien minuten voor het einde kreeg Robbie Savage een hele grote kans, nadat Serginho Greene een fout maakte. De speler van de Engelse ploeg wist Timmer niet te verschalken. In de slotfase kreeg Jonathan de Guzman de bal toegespeeld, maar zijn schot wat hierop volgde miste kracht. Friedel had daarom ook weinig moeite nodig om de bal tegen te houden.

Karakteristieken

Feyenoord - Blackburn Rovers 0-0

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Kircher (Dui)
Geel: Lucius, Drenthe (Feyenoord), Savage (Blackburn Rovers)

Opstellingen:
Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Lucius, Bahia, Drenthe, Buijs, Greene, Hofs (De Guzman/77), Kolkka (Boussaboun/65), Charisteas, Huysegems

Blackburn Rovers: Friedel, Emerton, Ooijer, Khizanishvili, Gray, Bentley, Savage, Kerimoglu (Mokoena/81), Gamst Pedersen, McCarthy (Peter/90), Nonda (Jeffers/69)

PvdA wil alleen in coalitie met SP

Icoon Politiek De PvdA wil alleen in een coalitie treden met de SP. Ingewijden in de partij stellen dat de PvdA geen regering wil vormen met CDA en ChristenUnie, omdat anders het risico te groot is dat de SP dan de volgende verkiezingen opnieuw flink wint. Door deze opstelling van de PvdA lijken de coalitiebesprekingen zoals verwacht lang te gaan duren.

Meerderheidscombinaties buiten CDA en PvdA zijn vrijwel onmogelijk. Bovendien hebben CDA en SP veel inhoudelijke verschillen en had SP-leider Jan Marijnissen het CDA voor de verkiezingen nog uitgesloten. Inmiddels heeft Marijnissen aangegeven wel een gesprek met het CDA te willen. Mogelijk kan er ook een grote coalitie van CDA-PvdA-SP-ChristenUnie komen. CDA-leider Jan Peter Balkenende ziet mogelijkheden om een kabinet te vormen. Hij wil echter nog niet zeggen welke opties hij ziet. Hij wil morgen eerst zijn advies geven aan de koningin voor hij zijn standpunt openbaar maakt.

De koningin ontvangt vandaag Eerste Kamervoorzitter Yvonne Timmerman-Buck, Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas en vicevoorzitter Tjeenk Willink van de Raad van State. Zij zullen met de koningin praten over de verkiezingsuitslag. Vrijdag zullen de eerste fractievoorzitters van de gekozen Tweede Kamerpartijen volgen. Zaterdagochtend zullen de overige fractievoorzitters een bezoekje brengen aan de koningin. Waarschijnlijk zal zij zaterdagmiddag een informateur benoemen, die mogelijke coalities gaat onderzoeken.

Koppeltje zakt met bed door vloer in hotel

Icoon OpmerkelijkEen 38-jarige man en zijn 32-jarige partner zijn zwaar gewond geraakt doordat ze in het hotel waar ze overnachtten met bed en al door de vloer heenzakten. Dat melden hulpdiensten in de Spaanse stad Toledo, waar het ongeluk plaatsvond. Behalve het koppel raakte ook een bouwvakker gewond die in de ondergelegen kamer aan het werk was.

Het ongeval gebeurde in de stad Toledo in het hotel Parador de Toledo. De man brak een ruggewervel, zijn partner hield onder meer ernstige verwondingen aan haar arm over aan het ongeval. Over de aard van de verwondingen van de bouwvakker is niets bekend. Ook is niet bekend hoe de twee door de vloer heen konden zakken.
Met dank aan sanchezz voor de submit.

Zelfmoordpoging vader kost ook zoon leven

Icoon OpmerkelijkEen 47-jarige Indiër heeft een poging om de zelfmoord van zijn vader te verhinderen zelf met de dood moeten bekopen. Het was bovendien vergeefse moeite, want de zelfmoordpoging van de 74-jarige man was succesvol.

De vader was een psychiatrische patiënt die zichzelf van het leven wilde beroven middels een sprong vanuit een raam op de achtste verdieping van een flatgebouw. Zijn zoon spoedde zich naar het flatgebouw en ging op de grond onder het raam staan, in de hoop zijn 74-jarige vader op te kunnen vangen.

IJdele hoop, zo bleek: zijn vader viel bovenop hem en overleed vrijwel direct na de val. De hulpdiensten slaagden er vervolgens wel in de zwaargewonde zoon bij het ziekenhuis af te leveren, maar de man liet kort na aankomst aldaar het leven.

Meisje van 7 pleegt gewapende overval

Icoon OpmerkelijkLego, wie is er niet groot mee geworden? Zo moet een zevenjarig meisje uit het plaatsje Largo in Florida ook hebben gedacht. Zij probeerde twee doosjes van het populaire kinderspeelgoed uit de lokale Wal-Mart mee naar buiten te smokkelen, maar werd betrapt door een winkelbediende. De man sprak het meisje aan op haar gedrag, waarop de zevenjarige een mes van twintig centimeter lang onder haar jas vandaan haalde.

Ze weigerde de doosjes af te geven en bedreigde de medewerker met het mes. De man bleef naar omstandigheden redelijk kalm en wist het meisje het wapen uit de hand te praten, evenals de doosjes Lego. Vervolgens wist het meisje te ontsnappen en er vandoor te gaan op haar fietsje. De politie is nog wel naar haar op zoek wegens het plegen van de gewapende overval.

Lego
Wie is er niet groot mee geworden?


Met dank aan CG voor de submit.

Verstoppertje spelen in Dark Sector screens

Er zijn weer wat nieuwe screens vrij van de next-gen shooter Dark Sector.
De speler kruipt in de huid van Hayden Tenno, een agent die gespecialiseerd is in het binnensluipen van gevaarlijke gebieden en vijandelijke complexen.





De speler heeft allerlei kekke gadgets om zich te vermommen en op nog creativere manieren zijn tegenstanders om te brengen. Het Chameleon Suit wat hij aanheeft kan bijvoorbeeld worden gebruikt om op te gaan in de omgeving.



Ontwikkelaar Digital Extremes heeft ook al een website vol teaser materiaal geopend.

Duits gamesblad voor vrouwen

"Play Vanilla" wordt de titel van het nieuwe blad dat gericht is op de gamende vrouw van tegenwoordig. Het blad zal in Duitsland uitkomen; eerst als bijlage van het blad Joy, en later ook als een zelfstandig blad.

De doelgroep van het blad is: vrouwen tussen de 19 en 40 jaar. Wat blijkt, volgens recente onderzoeken van EA en Jung von Matt bestaat 54% van de 14-jaar-en-ouder gamersdoelgroep uit vrouwelijke gamers.
Zo schijnt 60% van de Sims 2 spelers vrouw te zijn, evenals 50% van de casual gamers.




Het blad zal 4 december verschijnen, dan nog als bijlage van het blad Joy, en later losstaand. Het uiteindelijke formaat van het blad is nog niet besloten.

Rijk verhaalt schade op overheidhackers

Icoon InternetHet rijk verhaalt de schade die internetkrakers in 2004 aanrichtten door belangrijke websites van de overheid te saboteren op de daders. De vijf jeugdige hackers werden al tot cel- en taakstraffen veroordeeld. Donderdag liet het rijk weten ook een civielrechtelijke procedure aan te spannen.

De krakers openden op 4 oktober 2004 de aanval op onder meer overheid.nl, regering.nl, en kabinet.nl. Naar eigen zeggen misbruikten ze 180.000 slecht beveiligde computers om een grote hoeveelheid aanvragen naar de sites te sturen, die daardoor crashten.

De sites waren vier dagen lang niet bereikbaar. Zeker 50.000 andere internetpagina's werden indirect getroffen. De groep eiste de aanval vrijwel meteen op en noemde het een protest tegen het kabinetsbeleid.

Hoofdverdachte Erik de V. kreeg begin dit jaar in hoger beroep 38 dagen celstraf onvoorwaardelijk, zes maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. De indertijd 17-jarige M. H. uit Breda werd conform de eis veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur, 29 dagen jeugddetentie onvoorwaardelijk plus 6 maanden voorwaardelijk. De inmiddels 16-jarige N. A. uit Breda kreeg een werkstraf van 100 uur opgelegd, 29 dagen jeugddetentie plus een voorwaardelijke straf van 3 maanden. Voor de jongste verdachte, de 16-jarige Rotterdammer D. D. viel de voorwaardelijke jeugddetentie (2 maanden) lager uit. Hij moet 80 uur werken.

Verschillende partijen lieten indertijd al weten ook enige honderdduizenden euro's van de veroordeelden te eisen. Ze zouden ook de site van De Telegraaf hebben aangevallen, waardoor een on-line reisbureau geen boekingen meer kon verwerken en dagblad De Telegraaf een editie niet kon uitbrengen in Turkije. Ook website GeenStijl werd door de groep dagenlang platgegooid, omdat die de identiteit van de hackers had geopenbaard.

Uitslag Sparta Praag - Ajax

Ajax heeft in een zeer matige wedstrijd in Praag tegen Sparta met 0-0 gelijk gespeeld. Ondanks dat ze lange tijd met tien man speelde, wisten ze de nul te houden.

Ajax, met Jaap Stam in de basis, begon redelijk aan de wedstrijd. De Tsjechen, die voor hun laatste kans aan het vechten waren, hadden echter meer balbezit en schoten op het doel van Stekelenburg. Ajax probeerde wel overwicht te krijgen, wat met overtredingen gepaard ging. In de eerste helft waren het Gabri, Huntelaar, Emanuelson en Sneijder die door de Franse arbiter Piccirillo met geel werden bestraft.

In de 39e minuut moest Ajax zelfs met tien man verder, nadat Emanuelson zijn tweede geel kreeg. Trainer Ten Cate, die Lindenbergh al liet warmlopen, haalde Huntelaar er uit en bracht de voormalig AZ-er in het veld. In de resterende minuten van de eerste helft waren er weinig kansen.

De Tsjechen begonnen sterker aan de tweede helft. In de 56e minuut was het Pospech die met een schot Sparta bijna op voorsprong zette, de bal ging echter naast. In de 66e minuut bracht Sparta met Jun een extra aanvaller in de ploeg. Naarmate de tweede helft vorderde, bleven de Tsjechen de betere ploeg, maar ze waren te zwak om het ook af te maken. Ajax probeerde het wel, maar men miste op het middenveld en in de aanval te veel kracht.

Sparta Praag - Ajax 0-0

Scheidsrechter: Piccirillo (Fra)

39' Emanuelson (Ajax/2x geel)
Kisel, Maturovic (Sparta Praag), Gabri, Huntelaar, Sneijder, Ogararu (Ajax)

Opstellingen

Sparta Praag: Blazek, Zábavník, Drobny, Repka, Kadlec (Jun/66), Pospech, Kisel, Sivok, Kolár, Maturovic, Lustrinelli.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Grygera, Vermaelen, Gabri, Heitinga, Sneijder (Rosales/90+3), Emanuelson, Rosenberg (De Mul/67), Huntelaar (Lindenbergh/40).

NOS overweegt boycot peilingen

Icoon Televisie Hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS Journaal overweegt om berichtgeving over opiniepeilingen te boycotten. "Je creëert een virtuele werkelijkheid waar iedereen maar achteraan holt", aldus Laroes vanmiddag op Radio 1.

Hij vindt de peilingen verwarrend en te veel afwijken van de uiteindelijke verkiezingsuitslag. Ook zijn de peilingen onderling erg verschillend. Laroes is daarover helemaal niet tevreden. "Ik worstel wel een beetje met de peilingen en polls en heb een discussie op de redactie geagendeerd over de vraag of we in campagnetijd nog zoveel met peilingen moeten doen". Of de NOS ook daadwerkelijk een peilingenboycot door gaat voeren is nog niet bekend.

RTL
Ook hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws is ontevreden over de peiling die zijn zender woensdag kort voor het sluiten van de stembussen bekendmaakte. Hij vindt de afwijkingen met de echte uitslag van de verkiezingen te groot.

Volgens Taselaar geldt dat ook voor het onderzoeksbureau TNS Nipo en daarom wil hij met de onderzoekers om de tafel gaan zitten om te bespreken wat er fout is gegaan. Pas daarna zal hij zich eventueel beraden over de vraag of RTL Nieuws in de toekomst anders met peilingen om zal gaan.

Volgens de zogeheten exit-poll zou het CDA de PvdA vier zetels voorblijven, in werkelijkheid gaat het om negen zetels. De SP zou uitkomen op dertig zetels en dat werden er 26.

Scans tonen speciale Wii-versie The Sims

De bekende leef-simulatie The Sims doet haast elk denkbaar platform aan, en zal dus ook op de Wii verschijnen. Op de Wii slaat de serie echter een geheel andere weg in dan we van haar gewend zijn, wat zeker voor liefhebbers van realisme even slikken zal zijn. De twee onderstaande scans laten namelijk zien dat deze versie een tekenfilm-achtige stijl heeft en bovendien een nieuwe unieke Wii-mote besturing bevat. De bijbehorende uitleg is helaas in het Japans, dus verdere informatie blijft ons voorlopig onthouden.

Wat is Dit: Opgave 65 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Dida maanden uitgeschakeld

AC Milan doelman Dida is 2 tot 3 maanden uitgeschakeld. In het met 1-0 verloren Champions League duel met AEK Athene liep de keeper een zware blessure op.

De blessure is veel ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. Er werd eerst gedacht aan een lichte verrekking, maar nu blijkt het een peesblessure te zijn. De medische staf van Milan verwacht dat Dida tot eind januari is uitgeschakeld.

Reserve keeper bij AC Milan is oud Roda JC doelman Zeljko Kalac, maar volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport zouden de Milanezen in de winterstop een extra doelman willen halen omdat ze weinig vertrouwen hebben in kalac.

Wii wordt netjes uit elkaar gehaald

Enkele dagen geleden kregen we al te zien hoe de Wii er nou aan de binnenkant uit ziet. Nu is er op YouTube een negen minuten durend filmpje verschenen van iemand die op zorgvuldige wijze zijn Wii uit elkaar haalt tot vele losse onderdeeltjes. Je hebt er niets aan, en ook de motieven van de man in het filmpje zijn wat onduidelijk, maar het is altijd leuk om te zien als je het ooit nodig acht je Wii eens nader van binnen te bekijken.


Japans detacheringsbureau verhuurt robot

Een Japans detacheringsbureau gaat volgende maand een robot verhuren aan een zaak waar het mobiele telefoons zal verkopen. De robot, Ubiko, heeft een aantal handige functies aan boord die van hem een trouwe werknemer maken. Er zit echter wel een prijskaartje aan de 113 centimer grote machine: twee uur dienst kost bijna 690 euro.

Het bureau hoopt dat Ubiko in meer winkels gebruikt gaat worden, maar vindt dat de robot ook erg geschikt zou zijn voor evenementen of bruiloften. Akiko Sakurai, een woordvoerster van het bureau: "We nemen dit heel serieus. Robots kunnen bepaalde dingen beter dan mensen. Mensen raken gehecht aan de robot, en ze is snoezig."

Ubiko kostte bijna 200.000 euro om te produceren en is voorzien van een camera en infrarood-sensoren. Bovendien heeft de robot een ingebouwde projector waarmee DVD's worden afgespeeld en kan het onder andere ballonnen uitdelen met behulp van op afstand bestuurbare metalen armen.

Uit eerdere ervaringen blijkt dat de robots goed werk afleveren. De producent van de robot, Tmsuk, verkocht er vorige maand drie aan een ziekenhuis waar ze fulltime werken als receptionisten. Rie Sudo, woordvoerster van Tmsuk, is zeer over de robots te spreken: "Het enige wat ze nodig hebben is stroom. Ze kunnen uren achter elkaar hetzelfde werk doen en bovendien hoef je geen rekening te houden met arbeidsvoorwaarden."

Het dalend aantal geboorten in Japan betekent dat er krapte op de arbeidsmarkt zou kunnen ontstaan. Onderzoekers zijn van mening dat dit probleem deels opgelost zou kunnen worden door het inzetten van robots.

De robot Ubiko
Ubiko gaat volgende maand mobiele telefoons verkopen

[CCWS] Pastorelli zeker van Champ Cars

Het heeft er alle schijn van dat Nicky Pastorelli terugkeert in de Champ Car World Series. Althans zo doet zijn management, bij monde van Jacques Kremer, het voorkomen. Het zou gaan om een contract voor een volledig seizoen.

De race in Assen zou een sleutelrol spelen. Kremer legt uit waarom: “Toen het idee ontstond om de Champ Car World Series naar Assen te halen, moesten we zeker stellen dat er een Nederlander in de serie actief is. Vandaar dat Nicky afgelopen seizoen zijn debuut daar heeft kunnen maken. Met de race in Assen is Nicky, dankzij de organisator, verzekerd van een Champ Car stoeltje. Nicky heeft afgelopen seizoen wat tegenslagen te verwerken gehad, maar ik weet zeker dat hij hierdoor sterker dan ooit uit de strijd zal komen in seizoen 2007."

De voormalig Rocketsports coureur moest het afgelopen seizoen voortijdig afbreken, omdat hij niet meer kon voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Om diezelfde reden liep de jonge Nederlander zijn contract als test- en reservecoureur bij Midland F1 ook mis. Pastorelli reed afgelopen seizoen negen Champ Car races.

Pastorelli is vanzelfsprekend blij met deze kans: "Champ Car is een geweldige serie om in te rijden! Volgend jaar kan het alleen maar makkelijker worden, omdat ik de meeste circuits intussen al ken. Assen voorop natuurlijk. Daar zal ik mijn voordeel uit moeten halen. Het is super om met de Champ Cars naar Assen te kunnen komen. Iedereen roept altijd dat het zo'n toegankelijke serie is en dat het op een Amerikaanse manier openheid uitstraalt. Dat klopt dus echt! Ik hoop dat de Nederlandse fans volgend jaar uit eigen ervaring kunnen ondervinden wat ik afgelopen seizoen heb ontdekt: de Champ Car wereld."

[MotoGP] RTL verzorgt live-uitzendingen

De MotoGP wordt de komende drie jaar door RTL Nederland uitgezonden. De omroep heeft dit donderdag bekend gemaakt. Één van de wedstrijden om dit kampioenschap wordt op het circuit van Assen verreden.

De MotoGP bestaat uit drie klassen, namelijk de 125cc, 250cc en de koningsklasse. Joey Litjens en Hugo van den Berg komen zijn actief in de eerstgenoemde van deze drie. Verder is het de bedoeling dat RTL ook de Formule 1, A1 Grand Prix, Indy 500 en de 24 uur van Le Mans op de televisie uit gaat zenden.

Album van de dag: Muse

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Vandaag helaas geen nieuw album.. deze cd stamt al uit juni 2006, maar hij is echt de moeite waard.

Ik heb het over Black Holes and Revelations van Muse. 28 november spelen ze in de uitverkochte Brabanthallen, helaas kan ik er niet bij zijn, heb je een kaartje over, je kan me altijd mailen..


1. Take a Bow - 4:33
2. Starlight - 3:59
3. Supermassive Black Hole - 3:28
4. Map of the Problematique - 4:14
5. A Soldier's Poem - 2:01
6. Invincible - 4:49
7. Assassin - 3:29
8. Exo Politics - 3:51
9. City of Delusion - 4:45
10. Hoodoo - 3:41
11. Knights of Cydonia - 6:01
12. Glorious - 4:41
Totaal - 49:32

Het album is hier (part 1) en hier (part 2) te downloaden.
Veel luister plezier!

Marijnissen wil praten met CDA en PvdA

Icoon PolitiekJan Marijnissen vindt het zijn verantwoordelijkheid om te gaan praten met CDA en PvdA over coalitievorming, ook al heeft hij samenwerking met het CDA vóór de verkiezingen afgewezen. Marijnissen heeft dat donderdag gezegd voor aanvang van een bijeenkomst met zijn nieuwe fractie.

De SP steeg woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 naar 26 zetels en werd daarmee de grote winnaar van de verkiezingen.

Marijnissen zei dat door de uitslag een ''vrij ingewikkelde politieke situatie is ontstaan''. Volgens hem doet vooral het CDA er verstandig aan ''een weekje de tijd te nemen om na te denken over wat de verkiezingsuitslag betekent''. Hij heeft de indruk dat CDA-leider Jan Peter Balkenende denkt dat hij op de oude voet kan doorgaan en dat het succesvolle jaren waren, terwijl de kiezer duidelijk heeft uitgesproken dat het beleid socialer moet, aldus Marijnissen. Als dat besef niet bij Balkenende indaalt, wordt het lastig, zei hij. ''Het CDA zal ontzettend moeten veranderen.''

Halsema
De GroenLinks-fractie vindt dat het CDA moet gaan praten met de PvdA en de SP over de vorming van een kabinet. ''Het CDA is de grootste partij geworden en de SP is de grootste winnaar, dus dan ligt dat voor de hand'', aldus partijleider Femke Halsema.

Voor GroenLinks ziet Halsema vooralsnog geen rol weggelegd in de formatie. Mochten de gesprekken met de SP op niets uitlopen, dan komt de ChristenUnie in beeld als partner voor CDA en PvdA, aldus Halsema. De CU is een van de winnaars van de verkiezingen.

Ook PvdA-leider Wouter Bos vindt dat de SP moet meedoen. Hij vindt dat de PvdA zelf bescheidenheid past.

CDA-leider Jan Peter Balkenende ziet mogelijkheden om te komen tot de vorming van een nieuw kabinet, maar wil nog niet zeggen welke. Hij wil eerst advies uitbrengen aan de koningin.

[update] Tbs'er ontsnapt in Enschede

Icoon PolitieEr is opnieuw een tbs'er ontsnapt, ditmaal in Enschede. Dat gebeurde vanmiddag rond half vier, zo meldt RTV Oost. Het zou gaan om een 43-jarige man die is veroordeeld tot tbs voor onder meer een gewapende overval.

De man ontsnapte aan zijn begeleiding op het Van Heekplein in het centrum van Enschede. Hij heeft een fors gezet postuur, donker geknipt haar, blauwe broek en jas, een rode trui en opvallend gele schoenen.

Update 16.47 uur
De tbs'er is al snel weer aangehouden. De man, die een drankprobleem heeft, ontsnapte vanmiddag in een winkel aan zijn begeleider. De politie begon daarop onmiddellijk met het uitkammen van de omgeving en doorzocht daarbij ook de cafés. Waar de man gepakt is, is nog niet bekendgemaakt.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Vandereycken krijgt laatste kans

De bondscoach van België, René Vandereycken, komt steeds meer onder vuur te liggen, vanwege de slechte resultaten die zijn ploeg boekt. François De Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond, heeft de oefenmeester een ultimatum gesteld.

"Ik geef Vandereycken een laatste kans. Het moet dringend anders en beter of hij zal de rekening gepresenteerd krijgen", was de duidelijke taal van De Keersmaecker. "We hebben vertrouwen in René, maar we willen snel verandering zien. Ik sta nog steeds achter Vandereycken, maar vroeg of laat zullen we een beslissing moeten nemen. Het is dringend."

Toch hoeft de negatieve reeks volgens De Keersmaecker niet per definitie aan de bondscoach te liggen. "De huidige lichting bevat gewoon te weinig kwaliteit. Het is nu éénmaal de trainer die daar moet voor opdraaien. Zoals in elke club wordt ook bij de nationale ploeg de positie van de trainer op een bepaald moment onhoudbaar"

Iran voorlopig uitgesloten door FIFA

Iran mag voorlopig geen wedstrijden spelen in internationaal verband. De wereldvoetbalbond FIFA heeft het land deze straf opgelegd, vanwege het feit dat de regering van de islamitische republiek zich nadrukkelijk bezighoud met voetbalzaken.

Dit is tegen de regels van de FIFA in. Daarom wordt Iran voorlopig uitgesloten van het spelen van internationale duels. Afgelopen zomer was de nationale ploeg van dit land nog te bewonderen op het WK voetbal in Duitsland. Bovendien wisten ze zich vorige week ook te plaatsen voor de Azië Cup van 2008. "De FIFA heeft geconstateerd dat de Iranese bond niet onafhankelijk functioneert", aldus een woordvoerder.

Op 15 november liep het gestelde ultimatum af. Het was dan namelijk de bedoeling dat de voorzitter van de Iraanse voetbalbond, Mohammed Dadgan, opnieuw benoemd zou worden. Ook zou het land de vereiste bevoegdheden, die bij deze functie horen, aan deze persoon moeten verlenen. Iran heeft geen gehoor gegeven aan de eis van de FIFA, waardoor het nu ook de consequenties moet dragen.

[DTM] Paffet overweegt terugkeer DTM

Gary Paffet overweegt de mogelijkheid terug te keren in de DTM. Naast zijn testwerk voor McLaren-Mercedes zou hij graag races rijden in de prestigieuze raceklasse.

Hiermee is wederom een kanshebber op het tweede stoeltje bij Spyker F1 afgehaakt. Eerder maakte Christian Klien bekend onderdak te hebben gevonden bij het team van Honda.

Dat Paffet denkt aan een terugkeer in de DTM is niet verwonderlijk. In 2005 werd de Brit kampioen in deze klasse, met het team van Mercedes. Het zou gaan om een racestoeltje dat gecombineerd kan worden met de testwerkzaamheden voor het Formule 1 team van McLaren-Mercedes. Het spreekt voor zich dat Paffet, mocht hij daadwerkelijk in de DTM terugkeren, bij Mercedes onderdak zal vinden.

Dat Paffet de DTM serieus overweegt blijkt uit zijn woorden: "Ik zal voor McLaren blijven testen, maar ik heb ruimte over voor iets anders. Racen in de DTM is dan een automatische keuze." Bij het DTM-team van Mercedes zijn vier stoeltjes beschikbaar. Drie daarvan zijn reeds vergeven. Een andere gegadigde voor het vierde stoeltje is Mika Häkkinen. Ook is Paffet gemotiveerd om terug te keren in de DTM: "Er zijn veel rijders die op dat stoeltje azen, maar ik wil uiteraard de titel terugpakken van Schneider.”

Klaas of Claus?

Het is alweer bijna December. En de Decembermaand is de Feestmaand. Eerst begin van de maand komt die aardige Sinterklaas met al zijn Pietermannen en een paar weken later komt dan de Kerstman met zijn rendieren. Van wie ik mijn cadeautjes krijg zal mij een worst zijn, als ik mijn cadeautjes maar krijg.

Alleen Sinterklaas voelt zich bedreigd door de Kerstman en hij ziet hem als serieuze concurrentie. Jarenlang had hij het monopolie op kinderen blij maken.

De Kerstman wil echter ook een stukje van dat marktaandeel!

Klaas of Claus?

Met dank aan een anonieme fok!ker voor de submit.

Meeste allochtonen stemden links

Icoon VerkiezingenVolgens onderzoeksbureau Foquz, dat de laatste tijd de politieke voorkeur van allochtonen bijhield, stemde het overgrote deel van de allochtone kiezer gisteren 'links'. Foquz heeft gisteren de hele dag de keuze van allochtonen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Zaandam, Almere en Enschede gepeild. Onderzoekers hielden de kiezers op straat staande en vroegen naar hun stemgedrag.

Het bureau denkt dat zo'n 70% van de kiesgerechtigde allochtonen een stem heeft uitgebracht. De meesten stemden dus links; de Marokkanen deden dat het meest (90%).

De stemmen van allochtonen zouden goed zijn voor 12 Tweede Kamerzetels. De PvdA krijgt daarvan 6, de SP 3 en GroenLinks één. Het CDA en D66 krijgen ook elk één zetel.

Percentages
De PvdA kreeg ruim 66% van de Marokkaanse stemmen, bijna 50% van de Surinaamse stemmen en ruim 33% van de Turkse stemmen. Veel Turken lieten dit keer de sociaal-democraten links liggen vanwege het incident met de 'Armeense kwestie'. 12,3% van de Turkse stemmen ging daardoor nu naar D66. De SP van Jan Marijnissen scoorde onder alle allochtonen groepen zo'n 20%.

Van alle allochtone stemmen kwam ruim 45% bij de PvdA terecht. De SP haalde er ruim 20%. GroenLinks kwam tot 11% en het CDA tot 9%. D66 is de vijfde partij onder allochtonen met 6,5%. De VVD tenslotte haalde 4,5% binnen.

Buschauffeur rijdt stomdronken in schoolbus

Icoon OpmerkelijkEen buschauffeur in Australië reed wel heel gevaarlijk rond in een schoolbus vol met kinderen. Toen hij werd aangehouden, bleek dat hij stomdronken achter het stuur zat. Hij werd na de aanhouding ontslagen en zal in februari veroordeeld worden.

De politie arresteerde de 50-jarige David Stack. Het bleek dat hij een alcoholpromillage had dat 13 keer hoger was dan toegestaan is. Stack was tijdens de aanhouding duidelijk bezorgd over de kinderen en vroeg of hij de rit misschien niet zou mogen afmaken. De politie had geen boodschap aan het verzoek van Stack.

Twee reizigers zagen de bus over de weg slingeren en belden meteen de politie. Stack heeft spijt van wat hij gedaan heeft.

Het linkse verlies

Terwijl iedereen spreekt over de monsterzege van de SP en die feeks met de te grote waffel voor wat ze heeft gepresteerd Kwalsema vindt dat links als de sterkste uit de verkiezingen is gekomen (hoeveel zetels heeft het treurige GroenLinks minder dan nieuwkomer Geert?), zie ik mijn verwachting van een tijdje terug helemaal niet uitkomen.

Eigenlijk kun je zelfs zeggen dat links vet verloren heeft, want ondanks het zogenaamde wanbeleid van de afgelopen jaren, de florerende economie en het door dit zogenaamde wanbeleid gecreëerde overschot aan stuivers waar de linkse partijen over het algemeen wel een bodemloos putje voor weten te vinden, hebben ze het niet voor elkaar gekregen om de meerderheid te krijgen. Terwijl toch juist alle elementen aanwezig waren voor een stevige ruk naar links onder de kiezers. Maar nee hoor, weer het CDA. En die hoeveelheid zetels van Geert! Daar kon de SP tijdens hun eerste verkiezingen alleen maar van dromen. Ik moest toch wel even een traantje wegpinken. Van het lachen bedoel ik dan.

Hoewel. Ik ben ineens wel benieuwd naar de SP nu ze wat meer zetels hebben dan normaal. Schoppen tegen het beleid is natuurlijk iets heel anders dan zelf beleid maken. Hopen dat ze niet al te hard door de mand vallen...

Broer minister Verdonk schold Senegalees uit

Icoon OpmerkelijkDe broer van VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie heeft 130 euro boete gekregen voor het beledigen van een Senegalese man in zijn straat in De Meern, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. ''Ga terug naar je smerige apenland'', zou Ad Verdonk enkele weken geleden tegen het slachtoffer hebben geroepen.

Het slachtoffer van de belediging werd in zijn auto tot stoppen gedwongen door Ad Verdonk omdat die zich ergerde aan het rijgedrag. De vriendin van de Senegalees zegt dat Ad Verdonk haar vriend uitschold en discrimineerde. Haar vriend werd volgens haar uitgemaakt voor ''zwarte aap''. En wat hij hier moest met ''die kut-Franse auto''. De gemoederen liepen zo hoog op, dat de straat ervoor uitliep.

Ad Verdonk, die jarenlang commercieel manager van FC Utrecht was, laat in een reactie weten dat het verhaal van de Senegalees ''zeer eenzijdig'' is. Verder wilde hij geen enkel commentaar leveren. Als hij de boete niet betaalt, moet hij voor de rechter verschijnen.

Met dank aan SCH voor de submit.

Schaars niet tegen Heerenveen

Louis van Gaal kan zondag in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen geen beroep doen op Stijn Schaars. De international kampt met een buikwandblessure en zal vandaag verder onderzocht worden.

Doelman Khalid Sinouh lijkt wel weer hersteld te zijn van zijn spierverrekking. Martijn Meerdink is een licht twijfelgeval. De middenvelder reed afgelopen dinsdag zijn auto totalloss toen hij in de buurt van Ede van de weg raakte en een aantal bomen raakte. Meerdink stapte ongedeerd uit het wrak.

Microsoft maakt winst op de Xbox 360?

De Xbox 360 werd iets meer dan een jaar geleden gelanceerd en volgens veel analisten maakte Microsoft toen ongeveer 125 dollar verlies op elke verkochte console. Maar een jaar na de launch lijkt de productie-prijs van de Xbox 360 met 40% gedaald te zijn naar 323 dollar, waardoor Microsoft nu 77 dollar winst zou maken op elke verkochte premium.



De prijs van het Xbox 360 premium-pakket wordt door de analisten bij iSupply dus geschat op 323 dollar. Deze schatting komt tot stand door te kijken naar de prijzen van de losse componenten in de Xbox 360. Microsoft heeft gezegd dat er dit jaar geen prijsdaling zal komen, maar als deze cijfers kloppen dan zou een prijsdaling financieel wel haalbaar zijn.

Tabel met dank aan Emerica

'Peilingen klopten voor bijna 90%'

De laatste peilingen die de grote opiniebureaus de avond vóór de verkiezingen publiceerden, zaten er in totaal 17 tot 18 zetels naast. Meest nauwkeurig waren De Hond (NOS) en Interview/NSS (NOVA) met beide 5 partijen goed voorspeld en 17 zetels ernaast. Minst correct was TNS/NIPO (RTL) met 4 partijen goed en 18 zetels ernaast. Alle peilers haalden een accuratiescore van rond de 89%.

Het meest de mist in gingen de peilers met de inschattingen van de PvdA en de Partij voor de Vrijheid van Groep Wilders. De Hond en Interview/NSS peilden de partij van Wouter Bos te hoog. TNS NIPO zat daar wel goed, maar die schatte op haar beurt de SP weer te hoog in. De twee anderen peilde de SP drie zetels te laag. De PvdV van Wilders werd door alle drie de bureaus te laag ingeschat.

De grootste missers waren TNS/NIPO dat de SP zes zetels teveel gaf en De Hond die een zelfde aantal teveel toedichtte aan de PvdA. Interview/NSS gaf de partij van Wouter Bos vijf zetels teveel, en de PvdV van Wilders vijf te weinig.

Bij de exit-polls bleken De Hond en TNS/NIPO het even goed (of slecht) te hebben gedaan. Interview/NSS kwam niet met zo'n poll.


Laatste peilingen vergeleken met einduitslag


Uitleg bij grafiek: De PvdA bijvoorbeeld werd door TNS/NIPO één te laag en door De Hond zes te hoog geschat


Aanvulling: FOK!-user baudje stelt dat TNS/NIPO het beste heeft voorspeld. Hij doet dat door meer gewicht te geven aan een misser van meer dan één zetel per partij. Het mag volgens hem duidelijk zijn dat een misser van één zetel een marginale fout kan zijn die niet direct duidt op een foute onderzoeksmethode, terwijl een afwijking van 6 zetels duidelijk maakt dat er wat mis is aan je onderzoeksmethode.

Hij stelt dat het gebruikelijk is om afwijkingen te kwadrateren (b.v. kleinste kwadraten methode bij regressies) en in dat geval krijg je het volgende beeld bij een cumulatieve gekwadrateerde afwijking: TNS/NIPO (60), De Hond (65) en Interview/NSS (63).

Met dank aan pberends voor aanleveren gegevens en de submit.

Zuiveldrankje moet afvallers helpen

Icoon GezondheidZuivelcoöperatie Campina en chemieconcern DSM hebben samen een zuiveldrankje ontwikkeld dat helpt bij het afvallen. Door de toevoeging van een speciaal soort vet neemt het hongergevoel naar verloop van tijd af. De vetbolletjes die in het product zitten, wekken een gevoel van verzadiging op, waardoor de eetlust ongeveer vier uur na inname afneemt. Dat zou ervoor zorgen dat de inname van energie bij de volgende maaltijd met minimaal 10 procent afneemt.

''Het is geen wondermiddel'', aldus directeur Bas van den Berg van Campina donderdag tijdens een presentatie in Amsterdam. ''Het helpt bij afvallen, maar het is niet afvallen met het product.'' Uit onderzoeken blijkt dat ruim de helft van de mensen die het drankje gebruiken minder hongergevoel ervaren.

Fabuless
Het vet dat in het drankje zit heet Fabuless en bestaat uit palmolie met haverolie. DSM ontwikkelde het ingrediënt niet zelf, maar nam de onderneming die het produceert recentelijk over. In Portugal en Italië liggen er al zuivelproducten in de schappen met Fabuless erin. Campina verkoopt het onder de naam Optimel Control.

Het is volgens Campina de eerste keer dat er een afslankproduct op de markt komt dat werkt op het darmstelsel. De zuivelcoöperatie probeert in de toekomst vaker in te zetten op gezondheid. Het bedrijf komt in het voorjaar met melk waar minder ongezonde vetten in zitten. Verder lanceerde Campina enkele jaren geleden een vleesvervanger op basis van zuivel.

Paarden krijgen privé-zonnebank

Heb je een eigen paard, en wil je graag het allerbeste voor je lieveling? Bij manege Lipizza kun je je paard binnenkort onder een heuse zonnebank laten bijkomen. De manege heeft het solarium als verwennerij voor de dieren aangeschaft. Dit werd donderdag bekend gemaakt door de beheerster van de manege.

Volgens Zoë Hiemstra, de beheerster, is dit de eerste keer dat een manege een zonnebank voor de dieren aanschaft. "De dieren krijgen er geen kleurtje van, maar het is lekker ontspannend voor de spieren en goed bij rugblessures", aldus de beheerster.

Solarium manage Veendam
Solarium manege Veendam in aanbouw


007 gadgets

Lijstjes, lijstjes en nog een lijstjes. Die zin is al eens eerder voorbij gekomen op de weblog, maar is ook weer van toepassing op deze blog. Nu James Bond weer in de bioscoop is met Casino Royal is de hype over 007 weer helemaal losgeslagen.

Vandaar dat het volgende lijstje natuurlijk over 007 gaan. In dit lijtje worden de top 10 gadgets van James Bond genoemd. Nu maar hopen dat die hebbedingetjes ooit op de markt komen.

Ghaly haalt uit naar Koeman

Voormalig Feyenoorder Hossam Ghaly heeft in een interview met Voetbal International hard uitgehaald naar trainer Erwin Koeman. De Egyptische international, die nu bij Tottenham Hotspur speelt, zegt dat hij in Rotterdam nooit goed behandeld is en dat Koeman daar veel schuld aan had.

"Ik denk dat ze me beter hadden kunnen behandelen dan dat ze gedaan hebben. Eigenlijk was het schandalig. Natuurlijk heb ik uit die periode enorm veel geleerd, maar als ze iets meer waardering voor me hadden gehad, dan zou ik er nog steeds gespeeld hebben", aldus Ghaly.

Destijds verweet Koeman Ghaly publiekelijk dat hij te veel risico in zijn spel legde. "Elke keer werd gewacht tot ik een foutje maakte zodat ze me daar zouden kunnen op afrekenen. De transfersom zegt eigenlijk genoeg want de prijs van anderhalf miljoen euro is eigenlijk belachelijk", aldus de verbitterende Egyptenaar.

DVD Race to Dakar

Le Dakar is natuurlijk één van de bekendste en gevaarlijkste races die er is. Haast ieder jaar valt er wel een dode, zwaargewonden zijn een garantie in deze race. Als je gaat zoeken kom je niet zo heel veel dvd's tegen die over deze race gaan. Charley Boorman heeft in de race van vorig jaar mee gedaan en daarover een zevendelige documentaire gemaakt. Deze docu is nu op dvd verkrijgbaar.

Een volledige review van deze DVD vind je in de reviewsectie op de FOK!frontpage. Klik hier om de review direct te lezen.

Guidi naar Barloworld

Fabrizio Guidi rijdt volgend seizoen voor de Britse wielerformatie Barloworld. De 34-jarige Toscaan was actief voor Phonak, het team dat aan het einde van het afgelopen seizoen ophield te bestaan na allerlei dopingperikelen.

Sprinter Guidi, die bij Barloworld een contract voor één jaar tekende, is sinds 1995 prof en won tijdens zijn loopbaan 46 wedstrijden. Dit jaar won hij de Ronde van het Waalse Gewest (met twee ritzeges) en de zevende etappe van de Ronde van Oostenrijk.

Breuer vervangt geschorste Dingsdag

Michel Breuer is vanavond in de UEFA Cupwedstrijd van SC Heerenveen tegen Parma de vervanger van Michael Dingsdag, die voor de wedstrijd tegen de Italianen is geschorst.

Breuer speelde de laatste weken linksback bij de Friezen. Die positie zal nu weer worden ingevuld door Jeroen Drost. Omdat trainer Gertjan Verbeek vanavond één verdediger minder heeft, is jong Heerenveen- speler Robbert Maruanaya bij de selectie gehaald.

Lost Planet screens en multiplayer demo verschenen

Zoals we al eerder hadden gepost op FOK!games zou er vandaag een demo verschijnen van Lost Planet op de Xbox Live Marketplace.
Spelers kunnen dan de multiplayer demo testen in het Pirates Fortress level. Met maximaal 16 man kunnen modi als Elimination, Team Elimination, Post Grab en Fugitive gespeeld worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei wapens en unieke gevechtsvoertuigen die Vital Suits genoemd worden.

Om dit nieuws nog wat extra kracht bij te zetten heeft de developer ook enkele nieuwe screenshots vrijgegeven.





Het volledige spel zal op 12 januari van het jaar 2007 in de winkelschappen liggen.

Ajax wil Vermeer niet verhuren

Ajax is niet van plan om Kenneth Vermeer in de winterstop te verhuren aan een andere club. Mocht het gebeuren dat Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar beiden geblesseerd zijn, dan is er niemand om dit op te vangen.

"Stel dat Maarten Stekelenburg iets overkomt. Onze tweede doelman Dennis Gentenaar is vaak geblesseerd. Dan is het geen overbodige luxe wanneer je Vermeer nog achter de hand hebt", was de toelichting van Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, in De Telegraaf.

Opvallend is echter wel dat Ajax eerder liet weten open te staan voor het verhuren van Vermeer. Nu lijkt het er dus sterk op dat de ploeg hierop is teruggekomen. Hierdoor wordt het voor de jonge sluitpost moeilijk om ervaring op te doen in de Nederlandse competitie.

Koeman: "PSV was te slordig"

Na afloop van de met 2-0 verloren Champions League-wedstrijd tegen Liverpool, was trainer Ronald Koeman niet tevreden over het spel van PSV.

Koeman vond dat zijn ploeg te slordig was in de opbouw. "Dat vond ik de laatste twee competitiewedstrijden ook al. Als de opbouw van achteruit niet voldoende is, kun je voorin weinig creeren," aldus Koeman, die het tegen de Engelsen moest doen zonder Phillip Cocu. Cocu moest op het laatste moment afhaken vanwege een koortaanval. "Die mis je dan wel. Hij is juist wel een speler die 'vast' is in de opbouw. Dat is eenbelangrijk verschil geweest. Roch kwam het niet als een verrassing. Als we kritisch moeten zijn op het spel van PSV, moeten we toch vooral letten op de opbouw. Dat moet verbeteren."

Southgate blijft coach Middlesbrough

Gareth Southgate blijft coach van Middlesbrough. Ondanks dat de voormalig Engels international niet over de juiste papieren beschikt, heeft hij woensdag van het Premiership-bestuur toestemming gekregen om het seizoen af te maken bij de club uit het Riverside Stadium. Southgate volgde afgelopen zomer de huidige Engelse bondscoach Steve McClaren op.

Volgens het Premiership-reglement krijgt een trainer zonder de juiste diploma's drie maanden dispensatie. In het geval van Southgate is dat kwartaal inmiddels verstreken. Het bestuur van de hoogste Engelse profcompetitie zegt dat het hier een uitzonderlijke situatie betreft. Omdat de oud-verdediger in de zomer zijn voetballoopbaan afsloot en direct als trainer aan de slag ging, had hij nog niet de tijd om de diploma's te halen. Daarom heeft Southgate uitstel gekregen tot het begin van het volgende seizoen.

Team de Rooy zeker van startbewijs Dakar

Team De Rooy is verzekerd van een startbewijs voor de Dakar-rally, die op 6 januari in het Portugese Lissabon van start zal gaan.

Na de problemen van vorig jaar met de afwijkingen van de vrachtwagens, dat leidde nog voor de start tot diskwalificatie, wilde Team De Rooy niet nogmaals voor verrassingen komen te staan. Daarom werd het DAF-onderstel ingeruild voor GINAF. "De organisatie heeft inmiddels bekend fout te hebben gezeten, maar ik wilde nu zwart op wit dat we dit keer mochten starten. Die bevestiging heb ik via e-mail binnen gekregen, dus niets staat ons nog in de weg", aldus Jan de Rooij.

Rijkaard: "Pieken tegen Bremen"

Over twee weken speelt FC Barcelona in het toernooi om de Champions League tegen Werder Bremen. De Catalaanse club zal moeten winnen om plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen. Trainer Frank Rijkaard heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

"We weten dat het een moeilijke wedstrijd zal worden, maar ik ben optimistisch gestemd dat we de laatste zestien zullen bereiken.", aldus Rijkaard. "We hebben veelzijdige spelers die weten wat het is om op belangrijke momenten te pieken. Dat is precies wat ik ze zal vragen voor het duel met Bremen."

Over de gewonnen wedstrijd tegen Levski Sofia, van woensdag, was de oefenmeester niet helemaal te spreken. "Het was geen grootse wedstrijd van onze kant, maar we waren geduldig en hebben uiteindelijk het resultaat behaald dat nodig was."

In groep A, waar FC Barcelona in speelt, gaan Chelsea en Werder Bremen aan de leiding. Deze twee ploegen hebben beiden evenveel punten. Ondanks dat is de ploeg van José Mourinho al geplaatst voor de volgende ronde, vanwege het onderlinge resultaat met de Duitsers. De Catalanen volgen op de derde plaats met een verschil van twee punten. De ploeg zal dus van de Duitsers moeten winnen om zeker te zijn van de volgende ronde.

Spyker F1 test niet in december

SpykerF1 zal niet aanwezig zijn tijdens de 3 geplande tests in Spanje volgende maand, aldus teambaas Colin Kolles.

”Voor kerstmis zullen wij niet gaan testen op het circuit, maar ons volledig richten op de ontwikkeling in de windtunnel. Onze eigen windtunnel heeft een upgrade gehad en we kunnen nu schaalmodellen van vijftig procent gebruiken, in plaats van veertig procent. Het heeft geen zin om een interim wagen te bouwen om alsnog te kunnen testen, we zijn al redelijk bekend met de Bridgestone banden en richten ons liever compleet op ons aerodynamisch pakket en een upgrade gedurende het seizoen.”, vertelt Kolles op de officiële SpykerF1-website.

Philips opnieuw sponsor Williams F1

Philips zal wederom sponsor zijn van Williams F1 in 2007. De naam ‘Philips Shavers’ zal net als in 2006 op de Williams F1 bolides te vinden zijn.

Doordat de omzet van scheerapparaten in 2006 met vijftien procent is gestegen heeft men bij Philips besloten om het sponsorpakket met ongeveer vijftig procent uit te breiden. Frank Williams, teambaas van Williams F1 is verheugd met de verlenging van het sponsorcontract:”We zijn blij dat de sponsoring voor Philips zijn vruchten afwerpt.”

Clubs lonken naar Vertonghen

RKC Waalwijk, Willem II en NAC Breda hebben alledrie bij Ajax geïnformeerd naar de mogelijkheid om Jan Vertonghen in de winterstop op huurbasis over te nemen. De drie Brabantse clubs reageerden nadat de clubleiding van Ajax onlangs naar buiten brachten dat de 19-jarige Belg gebaat was bij meer speeltijd.

"We denken dat het goed is dat Vertonghen meer gaat voetballen", aldus Martin van Geel. "Hij krijgt nu weinig speeltijd. Als we verstoken blijven van blessures willen we Vertonghen in de winterstop graag verhuren”, aldus de technisch directeur van Ajax.

Lichte blessure Ballack

Michael Ballack, speler van Chelsea, is in het verloren Champions League-duel met Werder Bremen (1-0) licht geblesseerd geraakt. De Duits international liet zich in de tweede helft wisselen naar aanleiding van deze kwetsuur.

Nadat de wedstrijd was afgelopen meldde Ballack dat de blessure niet ernstig is. Hierdoor kan hij komend weekend, in de Engelse topper tegen Manchester United, gewoon meespelen. "Het is maar een vleeswond", was de toelichting van de middenvelder.

[CCWS] "Verstappen naar ChampCars"

"Op 8 april is de eerste Champ Car-race van het seizoen op het stratencircuit van Las Vegas gepland en ga er maar vanuit dat ik daar aan de start sta", vertelt Jos Verstappen in zijn column in De Telegraaf.


Met de nodige hulp van de verantwoordelijken van circuit Assen probeert de manager van Verstappen, Huub Rothergatter, de Limburger in de ChampCars te krijgen. "Voor alle duidelijkheid, er is nog niets getekend, we praten met meerdere teams en er kan natuurlijk altijd nog van alles misgaan. Maar ik heb er echt zin in en ben klaar om in te stappen.", aldus Verstappen.

Verstappen heeft ook nog het een en ander te melden over de A1GP-race in China, de klasse die hij daags voor de seizoenstart in Zandvoort de rug toekeerde: "Het is voor mij een raadsel hoe een circuit is goedgekeurd waarop, zo bleek toen de coureurs in Peking arriveerden, nauwelijks of niet valt te racen. Een heel slechte zaak, zeg maar rustig een aanfluiting, waar de autosport niet op zit te wachten. Het geeft eens temeer aan dat het op organisatorisch gebied behoorlijk rammelt in deze klasse, die wat betreft (close) racing juist zo veel te bieden heeft. Ook vorig jaar heeft de organisatie zo links en rechts nogal wat steekjes laten vallen, waardoor ik zo langzamerhand toch steeds meer vraagtekens bij het bestaansrecht van de A1GP plaats. Voor mij is het debacle in China in ieder geval een bevestiging dat de zaken in de A1GP niet professioneel genoeg worden aangepakt. Dit alles neemt overigens niet weg dat Jeroen Bleekemolen het in Peking prima heeft gedaan. Hij moest net als alle andere coureurs op dezelfde 'onbegaanbare' baan racen en deed dat in de sprintrace als allerbeste. Jammer dat hij in de hoofdrace door een fout zijn kansen verspeelde, maar fouten worden door iedereen gemaakt."

Jos wordt, zoals het er nu naar uit ziet, op 2 september 2007 verwacht op het circuit Assen: "Met de fans die een kaartje kopen, spreek ik het volgende af: als ik in Assen niet aan de start verschijn, betaal ik hen het geld voor het kaartje uit mijn eigen zak terug."

VVD maakt zich op voor oppositie

De VVD gaat ervan uit dat ze vooralsnog niet wordt betrokken bij de kabinetsformatie. Ze maakt zich op voor de oppositie. Lijsttrekker Mark Rutte heeft dat donderdag gezegd na afloop van de eerste fractievergadering na de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag.

De partij kreeg 22 zetels, zes minder dan de vorige keer. Rutte werd zonder discussie tot fractieleider herkozen. Hij kondigde aan dat fractie en partijbestuur de komende maanden de verkiezingscampagne uitvoerig evalueren.

De VVD-leider wilde niet zeggen wat hij de koningin zal adviseren over de kabinetsformatie. Hij liet het bij de constatering dat zijn partij daarin geen rol zal spelen gezien de verkiezingsuitslag. Toch sluit Rutte regerinsgdeelname niet helemaal uit. ''Als het nodig is, zullen we kijken of het kan.''

Rutte is een 'tikje vermoeid' na de verkiezingen, maar zei zeer gemotiveerd te zijn de partij de komende tijd te blijven leiden.

Half-blote dames om PS3s te verkopen

Het is niet onbekend dat een deel van de PS3-kopers het apparaat ongezien en onbespeeld doorverkoopt voor een leuke winst. Nu gebeurt dat zo veel dat de PS3-advertenties niet eens meer opvallen.
Wat doe je dan als hard-werkende ondernemer? Ga je hopen dat klanten jouw advertentie uitkiezen als gelukmakende? Ga je met je prijs omlaag? Niets van dit alles: je zet het oudste en meest betrouwbare marketinginstrument in: vrouwenvlees!

Verkopers gebruiken nu plaatjes van half-blote dames, en als je daar op klikt in de hoop meer van het meisje in kwestie te kunnen zien kom je op de advertentie voor een PS3-console of game terecht.



Zoek de PS3

Öcalan 'keek toe' in A'dams stemlokaal

Icoon OpmerkelijkKiezers in het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid die gisteren hun stem uitbrachten in een stemlokaal dat was ondergebracht In het Koerdisch Nederlands Cultureel Centrum aan de Sloterkade, deden dat onder het 'toeziende oog' van PKK-leider Abdullah Öcalan. Zijn portret hing (hangt) daar groot aan de wand.

Öcelan is in Turkije tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens terrorisme. Turkije beschouwt hem als het brein achter opstand van de Koerden en houdt hem verantwoordelijk voor 30.000 doden.

De PKK staat in zowel de Verenigde Staten als in de Europese Unie (EU) op de lijst van terroristische organisaties. In Nederland is de PKK echter nog niet verboden. Twee jaar geleden werd wel een wetsvoorstel ingediend om alle organisaties die op de terrorismelijsten van de EU staan ook in Nederland te verbieden. De ministerraad steunde het voorstel, maar werd tot op heden niet doorgevoerd. Wel is de wet op 14 november van dit jaar aangenomen door de Eerste Kamer. Hij moet echter nog door de Koningin worden ondertekend in de Staatscourant worden geplaatst, voordat hij in werking kan treden.

Stadsdeel Oud-Zuid liet gisteren tegen weekblad Elsevier weten geen problemen te hebben met het portret: ''Wat ons betreft kan het daar gewoon blijven hangen, want het heeft niets met de Nederlandse verkiezingen te maken. Öcalan is geen Nederlandse politicus''.



Amsterdam Oud-Zuid gisteren

Dragon Quest Swords screens

Eindelijk hebben we voor jullie ook eens screens van de Wii game Dragon Quest Swords. Je vindt de screens door dit nieuwsbericht verspreid.

Dragon Quest Swords is een RPG waarin je vanuit een eerste persoonsperspectief speelt; je kijkt door de ogen van de hoofdrolspeler. De battles zijn traditionele random encounters wat wil zeggen dat je tijdens het lopen gewoon aangevallen wordt. Zodra de vijanden verschijnen pak je de Wiimote en ga je zwaardvechten door de Wiimote, als ware het een zwaard, heen en weer te zwaaien.

Dragon Quest Swords lijkt zich af te spelen in een vergelijkbare wereld als Dragon Quest 8: Journey of the Cursed King en verschijnt eerst in Japan. Een Westerse release is nog niet aangekondigd.

3,6 miljoen mensen zien verkiezingsuitslag op Ned 1

Icoon VerkiezingenGemiddeld 2,5 miljoen mensen hebben gisteren naar de uitslagenavond rond de Tweede Kamerverkiezingen op Nederland 1 gekeken. De NOS zond de avond uit tussen 20:35 en 00:35 uur. Het meest bekeken moment van de avond lag rond 22:45 uur, toen er 3.619.000 miljoen mensen voor de buis zaten.

De avond kan worden opgesplitst in twee gedeelten. Tussen 20:35 en 23:55 uur stond de uitzending in het teken van de uitslagen. Dat gedeelte werd door gemiddeld 2,6 miljoen mensen bekeken. Naar het aansluitende slotgesprek onder leiding van Paul Witteman (23:55 - 00:30 uur) keken gemiddeld 2,2 miljoen geïnteresseerden. Het marktaandeel van het NOS-verkiezingsprogramma komt uit op 39 procent.

Ook RTL zond een verkiezingsavond uit. Daarnaar keken gemiddeld 869.000 mensen.

Behalve op televisie, bezochten veel mensen ook de NOS op internet. NOS.nl en Nederlandkiest.nl genereerde gisteren meer dan 2,1 miljoen pageviews.

Wat is Dit: Jaarprijs

Zoals jullie weten loopt het jaar bijna ten einde en is er nog weinig duidelijk over de jaarprijs. Daar willen we nu verandering in brengen. Het goede nieuws is namelijk dat de jaarprijs bekend is en dat is geen kleine prijs.

Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door iBOOD. De prijs zal bestaan uit een mooie kartonnen doos. Maar het gaat natuurlijk niet om de doos, maar om wat erin zit. Aangezien we jullie niet langer in spanning willen laten zitten maken we dat ook meteen bekend. In de doos zit een Portable DVD-speler, een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.

iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

iBOOD is de grootste online store in Europa en Rusland. Het assortiment van iBOOD bestaat uit de platste schermen, de beste boxen, de snelste muizen, van espressoapparaten tot gezichtssauna’s, van waterkokers tot portable DVD-spelers, of van de BBQ grill tot Magnetrons en Skippy-ballen aan toe. Kortom: de hotste items en natuurlijk tegen de allerlaagste prijs op iBOOD.com!

De aangeboden producten zijn scherp geprijsd, gewild en in een gelimiteerde hoeveelheid beschikbaar want iBOOD vertelt haar bezoekers niet hoeveel ‘Tom Cruise Blenders’, IPOD’s of zitzakken er die dag op voorraad zijn. De artikelen zijn hot en daarom gebeurt het regelmatig dat ‘uitverkocht’ al vroeg in de namiddag op de site te lezen is. Er zit dan niets anders op dan te wachten tot middernacht op de volgende aanbieding.

Veel succes met de laatste loodjes van dit jaar.

Epic: Gears of War meer dan trilogie

Gisteren werd bekend dat Epic Games van plan is om een trilogie te maken van Gears of War. Vice-president Mark Rein heeft nu op het Epic forum gezegd dat Epic niet van plan is om bij drie delen te stoppen als de serie een succes blijft. Hij wijst hierbij op titels als Metal Gear Solid, Mario, Grand Theft Auto en Final Fantasy, ook deze zijn niet gestopt na het derde deel. Het verhaal van Gears of War kan volgens Rein nog veel verder uitgediept worden en het doel is dan ook zo lang als het nog winstgevend is kwaliteitsgames te blijven maken.

In de forumpost hint Mark Rein ook nog naar een aankomende patch voor Gears of War of ander extra materiaal. Sinds de release van Gears of War twee weken geleden heeft de game wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waarmee de titel de snelst verkopende 360-titel ooit is.

Drugs in Europa steeds goedkoper

De afgelopen jaren is de prijs van drugs in Europa flink gedaald. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2006 van het Europese Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (Emcdda) dat woensdag is gepubliceerd.

Tussen 1999 en 2004 daalde de prijs van heroïne met 45% en cocaïne met 22%. De daling van de prijs van heroïne is het gevolg van de enorme toename van de opiumproductie in Afghanistan, waar meer dan 90% van alle opium in de wereld vandaan komt. Opium vormt de basis voor heroïne. Naar verwachting zal dit jaar een recordhoeveelheid opium worden geproduceerd, waardoor het aanbod de vraag nog verder zal overstijgen.

Ook de prijs van andere drugs zoals cannabis en xtc is gedaald. Zo is cocaïne op dit moment goedkoper dan eind jaren tachtig, aldus de analyse van het Europees Waarnemingscentrum. Een lage prijs zet mensen niet automatisch aan tot drugsgebruik, maar het Emcdda maakt zich wel zorgen over de prijsontwikkeling. De kans bestaat dat mensen die al drugs gebruiken door de lage prijs meer cocaïne of heroïne gaan gebruiken. Per jaar zijn er in Europa 7000 tot 8000 aan drugs gerelateerde sterfgevallen.

Ethiopië klaar voor oorlog met moslims in Somalië

Icoon OorlogEthiopië heeft de voorbereidingen op een oorlog met de islamitische milities in buurland Somalië afgerond. Dat heeft de Ethiopische premier Meles Zenawi donderdag gezegd. Hij stelde dat de islamitische milities een bedreiging voor zijn land zijn.

Ethiopië steunt de zwakke interim-regering van Somalië, die in eigen land steeds meer terrein verliest aan islamitische strijdgroepen. Ethiopië ontkent berichten dat het tienduizenden militairen in Somalië heeft zitten. Volgens het regime in Addis Abeba zijn slechts enkele honderden militaire adviseurs naar het buurland gestuurd.

Pogingen door overleg een eind te maken aan het conflict met de islamieten hebben volgens Meles Zenawi tot dusver niets uitgehaald.

Een woordvoerder van de islamitische milities riep Ethiopië op af te zien van vijandelijke, onverantwoordelijke activiteiten. Hij voegde eraan toe dat de milities in staat zijn zich tegen de Ethiopiërs te verdedigen.

Bejaarde vrouw gedood na drugsdeal

Icoon OpmerkelijkEen 92-jarige vrouw uit de Amerikaanse stad Atlanta is in een vuurgevecht met de politie om het leven gekomen. Drie agenten raakten gewond. Dat heeft politiewoordvoerder Alan Dreher van de zuidelijke stad Atlanta woensdag (plaatselijke tijd) laten weten.

De politie stond met een huiszoekingsbevel bij de vrouw op de stoep. Kort daarvoor had een undercoveragent op het adres drugs gekocht. De vrouw opende het vuur op de agenten, nadat die haar huis waren binnengestapt. De politiemensen beantwoordden het vuur.

Dat ene parkeerplekje

Wil je lekker gaan winkelen, en dan is er zo als gebruikelijk geen parkeerplaats te vinden, dus dan ga je over tot het gebruikelijke rondjes rijden, net zolang tot je oog valt op een auto die weg gaat, knipperlichtje aan en wachten maar, want nog even en je hebt die felbegeerde parkeerplek.

Alleen wordt het wat lastiger als iemand anders exact hetzelfde idee heeft....

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

Gumball 3000 - 2006

Voor mensen die van auto's houden is de Gumball 3000 misschien wel een van de leukste races die je je kunt bedenken. In deze race komen vele exotische auto's aan de start.

Deze race keert elk jaar weer terug en natuurlijk zijn daar ook beelden van. Voor de mensen die de race gemist hebben, zijn hier de filmpjes van deze race:

Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5 en Deel 6.
Doel opslaan als, en even geduld hebben. Ze zijn aardig groot...

CD: Pavement - Wowee Zowee: Sordid Sentinels Edition

Toen één van de populairste indierock bands uit de jaren '90, het Amerikaanse Pavement, in 1995 hun derde album getiteld Wowee Zowee uitbracht waren de critici alles behalve enthousiast. Een prachtig country getint nummer als 'Range Life' zoals op Crooked Rain, Crooked Rain was ver te zoeken. Je zou het kunnen omschrijven als een hoop geschreeuw en gejam na een nacht vol drank en drugs. Waarschijnlijk zit je er dan niet eens zo ver naast, maar het doet geen recht aan de onderliggende kracht van Wowee Zowee. Ook al sloegen de lyrics soms nergens op en draaide het vaak niet om de melodie, het groeide uiteindelijk wel uit tot het favoriete album van velen fans en ook van de bandleden zelf. Een typische groeiplaat die barste van de stijlen. Net als de eerste twee albums is ook Wowee Zowee opnieuw uitgebracht, met maar liefst 32 extra nummers waardoor het totaal op 50 komt.


Groep kalkoenen vlucht voor Thanksgiving

Het is vandaag Thanksgiving Day in de Verenigde Staten, een feestdag waarbij de kalkoen een grote rol speelt. Een groep kalkoenen zag de bui al hangen en probeerde nog voor de belangrijke dag te vluchten. Ze wisten woensdagavond een weg te vinden naar het treinstation.

Dan Stessel, een woordvoerder van de maatschappij NJ Transit, had over dit gebeuren het volgende te zeggen: "Het leek er echt even op dat de kalkoenen op de volgende trein stonden de wachten. Het is overduidelijk dat ze aan hun lot wilden ontkomen." Stessel heeft geen idee hoe ze op het station terecht zijn gekomen.

De politie had eerder op de dag al drie telefoontjes ontvangen van mensen die zeiden dat ze een groep kalkoenen hadden gezien. Ze zouden een ochtendspits op de weg veroorzaakt hebben.

De groep werd gevolgd door medewerkers van de maatschappij via beveiligingscamera's. Actie werd overigens niet ondernomen, op een gegeven moment vlogen de kalkoenen weg.

Groep kalkoenen op de vlucht
Een groep kalkoenen probeert te ontsnappen aan Thanksgiving Day

Man vertelt agenten over berovingsplannen

Icoon Domme criminelenEen 36-jarige man uit Overloon is woensdag beboet omdat hij bij agenten aankondigde dat hij van plan was om iemand te beroven. De man was eerder die dag ontslagen uit de gevangenis.

De man viel op omdat hij rondhing in portieken rond een winkelcentrum. Agenten vroegen hem waar hij mij bezig was. "Ik zoek slachtoffers om te beroven", antwoordde de man desgevraagd. De agenten vertelden de man dat hij door moest lopen. Toen hij dat weigerde, werd hij aangehouden.

Op het politiebureau werd ontdekt dat de man een mes bij zich droeg. Hij bleek in het verleden bij herhaling te zijn veroordeeld voor gewapende overvallen en berovingen. Woensdagnacht werd de man met een boete op zak weer op vrije voeten gesteld. Voor zover bekend heeft hij in tussentijd nog niemand beroofd.

NOS en RTL zitten er 16 zetels naast

Icoon VerkiezingenZowel NOS als RTL zaten er gisteravond in hun eerste peilingen in totaal 16 zetels naast. De peiling van RTL werd gedaan door TNS-NIPO, die van de NOS door Maurice de Hond.

De enige partijen die beide peilers goed wisten te voorspellen waren de SGP met twee zetels en Lijst vijf Fortuyn met 0 zetels. Daarnaast voorspelde RTL de PvdDieren goed. Wanneer per partij gekeken wordt welke peiler er het dichtste bij zat, doen beiden het ook even goed of slecht.

UitslagDe Hond (NOS/ANP)TNS-NIPO (RTL)best voorspeld
CDA4143 (2 verschil)38 (3 verschil)NOS
PvdA3235 (3 verschil)34 (2 verschil)RTL
SP2624 (2 verschil)30 (4 verschil)NOS
VVD2221 (1 verschil)20 (2 verschil)NOS
PvdVrijheid96 (3 verschil)8 (1 verschil)RTL
GroenLinks78 (1 verschil)6 (1 verschil)-
ChristenUnie65 (1 verschil)7 (1 verschil)-
D6632 (1 verschil)2 (1 verschil)-
PvdDieren23 (1 verschil)2RTL
SGP222-
EénNL01 (1 verschil)1 (1 verschil)-
Fortuyn000-
verschil:16 zetels16 zetels

O.J. Simpson heeft boekvoorschot uitgegeven

De gewezen Amerikaanse footballster en B-acteur O.J. Simpson heeft het voorschot dat hij heeft gekregen voor zijn omstreden boek al uitgegeven. Dat verklaarde Simpson zelf woensdag in een radio-interview in Miami.

"Wil iedereen ophouden zo naïef te zijn. Natuurlijk heb ik betaald gekregen. Ik heb het geld uitgegeven aan mijn rekeningen. Het is weg", aldus een lachende Simpson.

Na een storm van protest had mediamagnaat Rupert Murdoch eerder deze week besloten af te zien van zijn plan het omstreden boek met de titel 'Als ik het had gedaan, was het zo gebeurd' uit te geven.

O.J. Simpson werd in 1995 na een proces dat over de hele wereld werd gevolgd, vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. In 1997 werd hij echter in een civielrechtelijke zaak verantwoordelijk gehouden voor de dood van de twee. Hij moest een schadevergoeding van 33,5 miljoen dollar aan de nabestaanden betalen. Veel geld hebben ze evenwel nog niet gezien van Simpson.


O.J. Simpson

CD: Rogue Traders - Here Come The Drums

Er zit volgens mij iets in de Perrierflesjes op de set van Neighbours in Melbourne. Waren daar niet ooit Kylie Minogue, Jason Donovan en Natalie Imbruglia die de overstap van acteren in een soap naar een zangcarrière maakten, of in ieder geval ambieerden?
Nou, buckle up folks, want er is nog iemand om aan dit rijtje acteermuzikanten toe te voegen, Natalie Bassingthwaihte. Op zich was de stap voor haar vrij natuurlijk aangezien ze eerder haar centen verdiende met de Australische versies van de musicals als RENT, Footloose en Grease. In 2004 sloot ze zich aan bij de band Rogue Traders (genoemd naar het boek Rogue Trader van Leeson) als leadzangeres. Op 2 juni 2006 zei ze vaarwel tegen Neighbours en koos ze definitief voor de band en een muzikale carrière.

Honden doden Francaise

Icoon BuitenlandsDe politie heeft woensdag in een woning in Beauvais, ten noorden van Parijs, het lichaam van een 23-jarige Française gevonden. De vrouw is door vier rottweilers aangevallen en gedood. De agenten hebben de honden, elk met een gewicht tussen zestig en tachtig kilo, moeten doodschieten.

"Het was een verschrikkelijke aanblik. Ze had geen gezicht meer over. Overal lagen stukken hoofdhuid verspreid", aldus de burgemeester van Beauvais. Het is nog onduidelijk wie de eigenaar van deze vier honden was. Niet de vrouw, maar drie mannen staan ingeschreven op het adres waar het incident plaatsvond.

Met dank aan Thomas-W voor de submit.

Sudan voert geweld in Darfur op

Icoon BuitenlandsHet Sudanese regime stookt opzettelijk het geweld in de westelijke regio Darfur op. Humanitaire hulp wordt gehinderd, dorpen worden aangevallen en brute milities worden bewapend om de strijd aan te gaan met rebellen en bandieten.Het regeringsleger is bovendien betrokken bij aanvallen op dorpen waarbij vrouwen en kinderen worden vermoord. Dat stelde de VN-noodhulpcoördinator Jan Egeland woensdag in een rapportage aan de VN-veiligheidsraad.

De situatie in het gebied verslechtert in hoog tempo en dreigt in een niet te stoppen neerwaartse spiraal terecht te komen. Egeland, waarschuwt voor een ramp van buitengewone proporties als er niet snel iets aan de situatie wordt veranderd. De Nederlandse speciale VN-gezant voor Sudan Jan Pronk kwam eerder al tot soortgelijke observaties."De komende weken zijn cruciaal voor onze levensader naar 3 miljoen mensen. Deze periode is waarschijnlijk de laatste mogelijkheid voor deze raad, de regering van Sudan, de Afrikaanse Unie, de rebellen en voor ons allen om een humanitaire ramp te voorkomen die nog veel grotere proporties aanneemt dan we tot nog toe hebben gezien in Darfur", hield de Noor de vijftien leden tellende Veiligheidsraad voor.

Volgens Egeland vindt er in bepaalde delen van Darfur "desintegratie plaats van orde en gezag". Rebellen krijgen wapens uit het buitenland en van over de grens met Tsjaad en de regering bewapent Arabische milities die niet-Arabische dorpen aanvallen en daar verkrachten en moorden."Het falen komt door een overheid die het conflict liever aanwakkert dan de eigen burgers beschermt en van rebellen die zich niet willen aansluiten bij het staakt-het-vuren", aldus Egeland.

Door de toestroom van wapens neemt het banditisme langs de wegen toe waardoor de levering van hulp moeilijker wordt. Het probleem wordt verergerd door een muur van administratieve obstakels die de regering langzaam maar zeker heeft opgeworpen in zowel Khartum als Darfur.

Coalitie mogelijkheden

Het is nog maar even en dan is het geheel weer verstomt in de stilte der tijd en gaan we ons ECHT bezig houden met sinterklaas. Maar nog een paar dagen zullen er dingen uit de politieke wereld onze aandacht vragen.

Zo is er nu nog de coalitie. Wat gaat er met de zetels gebeuren ?
CDA en PVDA komen samen op 73 zetels uit.
Dit houdt een hoop dingen open. Alle partijen met meer dan 2 zetels kunnen dus een kabinet vormen met deze partijen.


Dit levert dus in ieder geval de volgende mogelijkheden op.

CDA+PVDA+SP = 99
CDA+PVDA+VVD = 95
CDA+PVDA+Wilders =82
CDA+PVDA+Groen Links= 80
CDA+PVDA+CU = 79
CDA+PVDA+D66 = 76

Dan zijn er nog enkele kleine "mogelijkheden" die niet al te realistisch zijn.

CDA+SP+VVD = 89
CDA+SP+Wilders = 80
PVDA+SP+VVD = 80
CDA+VVD+CU+Wilders = 78

Het wordt een moeilijke formatie deze keer.

DVD: Race to Dakar

Le Dakar is natuurlijk één van de bekendste en gevaarlijkste races die er is. Haast ieder jaar valt er wel een dode, zwaargewonden zijn een garantie in deze race. Als je gaat zoeken kom je niet zo heel veel dvd's tegen die over deze race gaan. Charley Boorman heeft in de race van vorig jaar mee gedaan en daarover een zevendelige documentaire gemaakt. Deze docu is nu op dvd verkrijgbaar.



PvdA-kopstuk Marcel van Dam stemt op SP

Icoon Verkiezingen Het oud-PvdA-kopstuk Marcel van Dam heeft niet op de PvdA, maar op de SP gestemd. Voormalig PvdA'er Jos de Beus heeft een proteststem uitgebracht op het CDA. Beide PvdA-kopstukken keren hun eigen partij de rug toe, omdat ze het niet eens zijn met de koers die hun partij gevaren heeft. Dat heeft de Volkskrant donderdag gemeld.

Marcel van Dam Van Dam is het niet eens met de huidige koers van de PvdA. "De PvdA is mijn partij niet meer", aldus Van Dam in de krant. Hij vindt de SP veel meer passen bij de sociaal-democratische traditie. Hij ziet de SP de rol van de PvdA in het politieke spectrum overnemen. "Met wat meer vernieuwing, wat minder provincialisme en een wat groter geloof in de vooruitgang, kan de SP de plaats van de PvdA in het politieke krachtenveld overnemen". Van Dam kwam enkele maanden geleden ook al in aanvaring met de PvdA, omdat hij het niet eens was met de plannen van Bos dat rijkere ouderen mee moeten betalen aan de AOW.

Jos de Beus, opsteller van het verkiezingsprogramma van de PvdA in 1994 en tevens hoogleraar politicologie, heeft een proteststem uitgebracht op Jan Peter Balkenende van het CDA. "Balkenende is de enige politieke leider die verantwoordelijkheid neemt. Na Wim Kok is hij de stabiele factor in de Nederlandse politiek. Hij is de hervormer van de verzorgingsstaat die Bos niet wil zijn", aldus De Beus. Hij vindt Bos niet klaar voor de macht. Wel hoopt hij dat Bos minister van Financiën wordt in het kabinet Balkenende IV. "Net als Kok onder Lubbers moet Bos bewijzen dat hij hard durft in te grijpen".

Met dank aan Tarak voor de submit.

Coalitie CDA-PvdA-SP domineert slotdebat

Icoon Verkiezingen Een coalitie van CDA, PvdA en SP heeft het slotdebat bij de NOS gedomineerd. Jan Marijnissen wil graag het gesprek met CDA-leider Jan Peter Balkenende aangaan. Balkenende vindt dat de partijen eerst bij zichzelf te rade moeten gaan wat de verkiezingsuitslag betekent. Daarna zal het CDA proberen het land bestuurbaar te houden.

Wouter Bos was niet erg kritisch over het grote verlies van zijn eigen partij. Hij stelt dat links 8 zetels gewonnen heeft en de huidige regeringspartijen verloren hebben. Volgens hem heeft de kiezer het regeringsbeleid daarmee hard verworpen. Hij liet zich overigens niet uit over de grote winst die de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders gehaald heeft.

Toen de presentator Paul Witteman vroeg of er een partij was die met Geert Wilders wil regeren, bleef het angstvallig stil. Wilders werd daar erg boos over en sprak over een "cordon sanitaire" tegen zijn partij. Mark Rutte van de VVD was het daar totaal niet mee eens, en stelt dat de ideeën van Wilders ver afstaan van de ideeën van de andere partijen. De andere partijen zouden hem niet willen blokkeren, maar zien wel onoverkomelijke verschillen.

André Rouvoet vindt een coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie het "meest logisch". Hij wil de komende vier jaar een christelijk-sociaal beleid. Bos was het daar niet mee eens, hij wil graag dat er eerst gesprekken komen tussen CDA, PvdA en SP. Femke Halsema van GroenLinks had weinig in te brengen in het debat, maar gaf ook voorkeur aan die coalitie.

De einduitslag na 99 procent van de stemmen:

CDA: 41
PvdA: 32
SP: 26
VVD: 22
Partij voor de Vrijheid: 9
GroenLinks: 7
ChristenUnie: 6
D66: 3
SGP: 2
Partij voor de Dieren: 2

Top 5 gamericons Xbox 360

In het kader van nutteloze, maar toch grappige feitjes is hier de huidige top 5 van meest gebruikte gamericons op Xbox Live:

1:
Gears of War

2:
Aapje

3:
Halo

4:
Schedel

5:
Xbox 360 logo

Deze gamericons worden gebruikt als avatar bij je persoonlijke profiel op de Xbox 360. Er zijn verschillende mogelijkheden, naast de standaard icons kun je nieuwe icons kopen. Het meest persoonlijk is natuurlijk een foto die je kan nemen met de Vision camera.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.