Henin-Hardenne verslaat Davenport

Justine Henin-Hardenne heeft na twee uur tennis de halve finale op de Australian Open bereikt. De Belgische versloeg met 2-6 6-2 6-3 de als eerste geplaatste Amerikaanse Lindsay Davenport.

Lindsay Davenport begon sterk met al in de derde game een break. Henin-Hardenne serveerde zwak, waardoor de Amerikaanse nog een keer door de service van de Belgische ging en de eerste set met 6-2 won. Henin kon terugkomen in de partij door al in de tweede game de service van de nummer één van de wereld te breken. In de zesde gebeurde dit nog een keer, Henin-Hardenne trok de partij weer in evenwicht door een 6-2 overwinning in de tweede set.

In de beslissende derde set waren er voor beide speelsters genoeg kansen op een break. De eerste die een break maakte was Henin-Hardenne. Davenport liet zich niet van de wijs brengen en brak meteen terug. Toch kon Henin-Hardenne opnieuw door de service van de als eerste geplaatste Amerikaanse. Zelf serveerde de als achtste geplaatste Waalse op 5-3 de wedstrijd uit op haar eerste matchpoint. In de halve finale ontmoet Henin-Hardenne de Russische Maria Sharapova die haar landgenote Petrova versloeg.