Berdych eindwinnaar in Parijs

Tomas Berdych heeft het Masterstoernooi van Parijs gewonnen. De pas twintigjarige Tsjech versloeg Ivan Ljubicic in de finale: 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 en 6-4.

Berdych had de eerste twee sets verrassend weinig problemen met Ljubicic. Met een mooie volley zorgde hij voor een break bij een stand van 2-1 in de eerste set. In het tweede bedrijf brak de Tsjech op 4-4. Steeds serveerde hij de set overtuigend uit. Berdych kreeg hierna wat last van zijn knie en moest een aantal keer worden behandeld. Ljubicic leek aan de winnende hand, nadat hij set drie en vier betrekkelijk makkelijk won. Berdych bleef echter goed bij en kreeg op 5-4 drie matchpoints op de service van Ljubicic. Deze werkte ze allemaal weg, maar even later besliste een knappe backhandwinner het duel.

”Mijn felicitaties aan Tomas. Hij was ons deze week allemaal de baas,” zei Ljubicic na afloop. Berdych versloeg eerder Gaudio, Coria en Ferrero. Berdych is met zijn vijftigste positie op de ATP-ranking de laagst geklasseerde speler sinds Chris Woodruff (in 1997) die een Masterstoernooi op zijn naam schrijft. Voor Ljubicic zijn de druiven zuur: veertien dagen geleden verloor hij ook al in de eindstrijd van Madrid na een thriller. Destijds was Rafael Nadal nipt de betere.