Akkoord Eerste Divisie over degradatieregeling

De clubs uit Gouden Gids Divisie, die verenigd zijn in de CED, hebben zich uitgesproken voor de invoering van een promotiedegradatieregeling tussen de Eerste Divisie en het amateurvoetbal. Die competitieopzet kan vanaf het seizoen 2007-2008 ingaan als ook de Nederlandse voetbalbond en het amateurvoetbal akkoord zullen gaan met het plan.

De voorzitter van de CED, Frans Derks, was tevreden met de uitkomst van het overleg. "Een geweldige stap voorwaarts om tot een optimalisatie van de opbouw van de Nederlandse voetbalpiramide te komen. De clubs uit de Eerste Divisie hebben de sportieve uitgangspunten boven het eigen (financiële) belang geplaatst. Hiermee lopen de eerstedivisieclubs toch het risico terug te vallen naar de amateurs, waar betaald voetbal tot op heden altijd gegarandeerd was."

De CED zal nog wel met de KNVB en het amateurvoetbal rond de tafel moeten gaan. De drie partijen moeten dan gaan bekijken hoe ze het beste invulling kunnen geven aan de nieuwe opzet van de competitie, die in andere landen in Europa al jaren als vanzelfsprekend wordt gezien.