v.d. Goorbergh terug in MotoGP

Jurgen van den Goorbergh keert terug in de MotoGP. De Nederlander vervangt komende zondag tijdens de GP van Sjanghai de, met een blessure uitgevallen, Makato Tamada.

Tamada viel tijdens de kwalificatietraining voor de GP van Estoril. Daarbij liep de Japanner een breuk in de rechterhand op. Toen duidelijk werd dat hij aanstaande zondag niet zou kunnen starten heeft het Konica Minolta Honda team van den Goorbergh gevraagd om in te vallen.

De Nederlander reed dit jaar eigenlijk in het WK Supersport voor het Ducati Selmat team. Daar stapte de coureur vorig weekend echter op, teleurgesteld dat hij niet meer vooraan mee kon rijden. Van den Goorbergh en de Ducati bleek geen succesvolle combinatie, waarna hij opstapte bij het team.

Maar komend weekend staat hij dus toch weer aan de start van een motorrace. De MotoGP is een voortzetting van het oude 500 cc kampioenschap waarin de Bredanaar zes jaar lang in mee heeft gereden. Van den Goorbergh liet daar knappe dingen zien, meestal in teams die niet door de fabrikanten werden ondersteund.

Van den Goorbergh over zijn kans: "Dit is geweldig, ik had dit niet verwacht. Terug aan de top van de motorsport met de beste rijders is natuurlijk heel erg mooi. Wel moet ik nu snel gaan wennen aan de motor, die ken ik nog niet goed. Het circuit van Sjanghai waar we op gaan rijden is voor iedereen nieuw, dus dat moet geen probleem zijn. We zullen zien wat ik er van kan gaan maken."