Ook Perez weg bij Phonak

Ook Santiago Perez kan uitzien naar een nieuwe ploeg. Phonak heeft de renner vorige week laten weten zijn contract niet meer te willen verlengen.

Na zijn succes in de Vuelta wilde Phonak dolgraag zijn contract verlengen. Na de beschuldigingen dat Perez bloeddoping zou hebben gebruikt verdedigde de ploeg de Spanjaard nog. Echter nadat de ProTour-licentie op spel kwam te staan heeft de ploeg de renner laten weten hem toch geen nieuw contract meer aan te bieden.

Perez ondergaat hetzelfde lot als Tyler hamilton en zal nu in zijn eentje zijn onschuld moeten proberen aan te tonen. Hoewel hem is aangeraden niet over zijn dopingzaak te praten, laat hij wel weten nog steeds te wachten op het bewijs dat tegen hem zou spreken. Zodra de UCI definitief de dopingzaak rond heeft zal Perez in ieder geval klaar staan om zichzelf tegen de aanklacht te beschermen.

Hij begrijpt het besluit van phonak wel: "Vorige week vertelden ze mij dat ze hoopten in de ProTour te kunnen komen en vertelden dat tot ik mijn onschuld kan bewijzen er geen plaats voor me is in het team. Tot een bepaald punt kan ik wel begrijpen dat het team Hamilton en mij heeft laten valllen om de rest van het team te redden, want er worden een hoop familie's hierdoor beïnvloed."