Ibrahimovic zal niet juichen

Zlatan Ibrahimovic heeft in een interview met Italiaanse media laten weten woensdag niet te juichen als hij scoren mocht tegen zijn oude club.

Zlatan weet dat alle ogen op hem gericht zullen zijn in de Amsterdam ArenA. Na zijn controverse met Ajax-vedette Van der Vaart kan hij zich weinig meer veroorloven. De spits verklaart echter uit respect festiviteiten achterwege te laten. "Ik zal me inhouden. Ik heb teveel respect voor de supporters van Ajax en mijn voormalig ploeggenoten."

Het is zeer waarschijnlijk dat Ibrahimovic woensdag in de basis begint. Afgelopen zondag begon hij in en tegen Brescia op de bank, maar mocht hij later invallen waarna hij eenmaal scoorde. Nu krijgt hij waarschijnlijk een basisplaats ten koste van Alessandro Del Piero. Hij zal dan een koppel vormen met David Trézéguet. Voor Del Piero zou het overigens zijn vierhonderdste wedstrijd voor Juventus betekenen.

Zlatan verklaarde verder dat Juve moet waken voor Maxwell, Sonck en Anastasiou. Dat zou echter geen probleem moeten vormen. "Ajax heeft een compacte, goed georganiseerde ploeg, maar wij hebben meer ervaring en betere individuele spelers. We moeten wel oppassen voor Maxwell, Sonck en Anastasiou."

Grote vraag blijft hoe de spits ontvangen zal worden door het Amsterdams publiek.

Update
De harde kern van Ajax-supporters, F-side, heeft aangekondigd om woensdag actie te voeren in verband met het vertrek van de Zweed. De fans zijn van plan uit protest de ArenA pas tien minuten na het eerste fluitsignaal te betreden. Technisch directeur Louis van Gaal is mikpunt voor de supporters. Volgens de F-side zou Van Gaal Ibrahimovic in een gesprek hebben laten weten dat hij weg mocht, omdat de international alleen in de Champions League nog van toegevoegde waarde was. Trainer Ronald Koeman spreekt dat verhaal overigens tegen. Volgens hem wilde Ibrahimovic gewoon zelf graag weg.

Update
De F-side spreekt tegen dat een actie gevoerd zal worden.