Maak je eigen tracks en meer in Fuel

Het race-genre blijft toch wel één van de meest populaire genre's in de videogames. Er komen dan ook een hoop race-games uit elk jaar. Één van de bedrijven die weten hoe ze een racer moeten maken is Codemasters. Ze kwamen al met GRID en DIRT en zullen binnenkort met Fuel komen.

In Fuel race je niet over vastgestelde tracks maar over grote open vlaktes. Je moet van punt A naar punt B komen, en hoe je dat doet is aan jou. Zo kun je via de weg of off-road rijden. Er zijn veel verschillende voertuigen zoals motoren, buggy's, Amerikaanse muscle-cars en trucks waaruit je kunt kiezen.

Tijdens de race zul je verschillende gevaren tegen kunnen komen als zandstormen, tornado's, sneeuw, regen en bosbranden. De makers hebben de beste delen van Amerika genomen en deze in één groot speelveld bij elkaar gezet.

De online mogelijkheden zullen een groot gedeelte van de game uitmaken. Zo is het mogelijk om je eigen tracks te maken, checkpoints toe te voegen en deze te spelen met vrienden. Er wordt nog veel meer informatie gegeven in onderstaand interview.

Fuel komt uit voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360 en zal waarschijnlijk in mei in de winkels liggen