[Update] Harmonix verdedigt prijs Rock Band

Update 18:46

In een ander interview geeft Rob Kay aan dat de kosten voor de downloadable content wél hetzelfde blijven. Gisteren spraken we van een verdubbeling van de kosten voor de liedjes, van 80 naar 160 punten, maar dat spreekt Rob tegen.

quote
"No. It's the same pricing, the exact same model as we have in the States. Most songs are 160 Microsoft Points, and some of them are 80 Points - generally if they're more like indie songs or something, we'll put them in at 80 Points. So you'll be paying the exact same price for DLC. There are two price brackets that we use globally, and the DLC will cost the same globally."

Origineel bericht

In tegenstelling tot de berichtgeving gisteren zal Rock Band op 23 mei alleen in het Verenigd Koninkrijk verschijnen. Ook onze Franse en Duitse lezers zullen dus langer moeten wachten op de 360-versie van de game.

Verder heeft een oplettende user op de Rock Band fora opgemerkt dat Harmonix heeft toegezegd dat de game net zoals in de VS als een Special Edition uit zou komen, dus met microfoon, gitaar, drumkit en de game in één doos, in tegenstelling tot de Instrument Bundle die nu onderweg is naar Europa, waarbij alleen de instrumenten in één doos zitten en je de game los er bij moet kopen.

Verder heeft Harmonix, bij monde van Rob Kay, officieel gereageerd op de hoge prijs van de game. De Special Edition in de VS kost 169 dollar, wat neerkomt op zo'n 107 euro. In Europa zullen we 240 euro moeten neerleggen voor dezelfde hoeveelheid instrumenten plus game.
Hij zegt dat de hogere belasting en de dure elektronica in het VK bijdragen aan de uiteindelijke gekozen prijs. Verder probeerde hij als excuus neer te leggen dat Rock Band de consument een ervaring geeft die geen enkele andere game je kan bieden.