Gearbox ziet brood in concept Portal

Randy Pitchfold, directeur van Gearbox is zeer gecharmeerd van Valves game Portal welke onderdeel is van The Orange Box, of op de PC los te downloaden is via Steam. Volgens hem zou dit type games wel eens een slimme strategische toekomst kunnen betekenen voor zijn bedrijf.

"Wat ik het allerbeste aan Portal vond was wel dat het klein voorproefje is van wat een nieuwe soort game zou kunnen zijn", aldus Pitchfold. "Wat de game mij vertelt is dat dit een serieuze business kan worden. We kunnen zulk soort dingen in onze games gaan verwerken. Het is duidelijk dat mensen er helemaal weg van zijn, zelfs als de game maar een speelduur van zo'n twee uur heeft."

Gearbox is geen onbekende met de Half-Life wereld van Valve, ze waren namelijk in het verleden al verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de PS2-versie van Half-Life en de PC-uitbreiding Half-Life: Blue Shift.

De studio is op dit moment hard aan het werk aan hun WOII-shooter Brothers in Arms: Hell's Highway, maar Pitchfold heeft laten weten dat ze zich hierna nog bezig gaan houden met twee andere games, namelijk de sci-fi shooter Borderlands, een nog onbekende shooter die meer de buitenaardse kant op gaat en een update van Samba Di Amigo voor de Wii.