Nintendo aangeklaagd wegens patentschending Wii-mote

Interlink, een bedrijf dat afstandsbedieningen maakt voor presentatie-doeleinden binnen het bedrijfsleven, klaagt Nintendo aan. Volgens Interlink schendt Nintendo het patent van Interlink met de Wii-mote-technologie.

Arstechnica denkt echter dat de klacht niet gegrond is daar de technieken nogal van elkaar verschillen, maar in verband met de schikkingstactieken die de laatste tijd veel gebruikt worden is het financieel gezien geen rare zet van Interlink.

Een opvallende vreemde claim is bijvoorbeeld de verminderde inkomsten die het bedrijf suggereert. Alsof we met zijn allen ineens Wii-motes gaan gebruiken voor het geven van presentaties of lezingen. Hoewel dit laatste wel cool klinkt is het toch wel ver van realistisch te noemen, en het ziet er naar uit dat Interlink hoopt dat Nintendo zal gaan schikken in de zaak. Microsoft en Sony hebben al eerder in dit soort zaken schikkingen getroffen en ook Nintendo zal waarschijnlijk niet het risico willen lopen de Wii-mote-technologie eventueel te verliezen of een groot bedrag aan achterstallig patent neer te moeten leggen.

Interlink afstandsbediening