Brit is doodsbang voor vrouwen

De 27-jarige Neil Dando heeft een serieus probleem. De Brit is namelijk doodsbang voor vrouwen. Wanneer de gedachte aan een vrouw maar even door zijn hoofd gaat, krijgt hij paniekaanvallen.

"Ik ben bang dat ik nooit een serieuze relatie zou kunnen opbouwen", vertelt hij. "Op het werk heb ik geen problemen in de omgang met vrouwelijke collega's. Enkel als ik me aangetrokken voel tot een meisje, gaat het gruwelijk mis."

Dando's angst is geen officiële fobie. Toch heeft een Amerikaanse professor er in 1987 al een boek over gepubliceerd.  'Shyness and Love: Causes, Consequences and Treatment' (Verlegenheid en liefde: oorzaken, gevolgen en behandeling) heet het boek van Brian Gilmartin.

De eeuwige vrijgezel kwam erachter dat hij niet de enige is die met dit probleem worstelt. Dankzij internet las hij verhalen over andere 'patiënten'. Volgens professor Gilmartin zouden alleen al in de VS 1,7 miljoen mensen lijden aan deze angst. Nu Dando eenmaal weet wat hem mankeert, heeft hij besloten in therapie te gaan om van zijn angst af te komen.


Zoiets noemen we in gewoon Nederlands gewoon een homo...