Heks gezocht

Wookey Hole Caves, een toeristische attractie in Wells, Engeland, is op zoek naar een wel heel opmerkelijke werknemer. Ze zoeken niet zomaar iemand om de bezoekers te vertellen over de geschiedenis van de grotten, maar een daadwerkelijke heks.

Het lokale uitzendbureau zoekt rekrutanten die "niet allergisch voor katten" zijn. Ook moeten ze "kakelend kunnen lachen". De gelukkige heks krijgt vijftigduizend pond per jaar voor het klusje, en moet daarvoor tijdens schoolvakanties en weekenden in de grotten bivakkeren. Het salaris wordt naar rato van gewerkte uren uitbetaald.

De manager van de trekpleister geeft commentaar: "De baan is vrij simpel - leef in een grot, wees een heks, en gedraag je zoals heksen dat doen." Ook geeft hij de reden van de plotselinge vacature: "We willen dat de nieuwe werknemer zich elke werkdag als heks gedraagt, zodat bezoekers die door de grotten lopen een idee krijgen van hoe het moet zijn geweest in de Middeleeuwen."

Naar verluidt leefde er toen een heks, die zorgde voor slechte oogsten en talloze andere kwalijke zaken. Het werk zal in bepaalde periodes van het jaar veel omvatten - in vakanties, maar ook in de maand rond Halloween. Of er al heksen zijn langsgeweest bij het uitzendbureau, is niet bekend.