Recessie? Niet als Pinkpop komt!

De kaartverkoop voor popfestival Pinkpop heeft gisteren volgens Pinkpop-baas Jan Smeets alle records verbroken. Nadat de voorverkoop om 10.00 uur van start ging waren binnen 18 minuten alle 15.000 kaarten voor de eerste dag van het festival (zaterdag 30 mei) uitverkocht.

Ook werden op de eerste dag van de verkoop ruim 30.000 driedagenkaarten verkocht. In totaal gingen zaterdag ruim 51.000 toegangsbewijzen over de toonbank.

Smeets spreekt van een ongekende verkoop op de eerste dag. Vorig jaar gingen bij de start van de voorverkoop in totaal 28.000 kaarten de deur uit.

In verband met de komst van Bruce Springsteen en zijn E-Streetband naar Landgraaf, verhoogde de organisatie het aantal beschikbare kaarten voor de zaterdag naar 15.000 stuks. Voor zowel zondag als maandag zijn 10.000 dagkaarten beschikbaar. Daarnaast gingen zaterdag 50.000 toegangsbewijzen voor alle drie de dagen van het festival in de verkoop.

Pinkpop heeft dit jaar plaats van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni. Op het programma staan onder andere Anouk, Snow Patrol en Depeche Mode.


Recessie? Niet als Pinkpop komt!  (foto: DAG)