'Merkel mag niet naakt tijdens carnaval'

Wie met carnaval gehoopt had in Keulen een naakte Angela Merkel te zien, komt bedrogen uit. De carnavalswagen met daarop een topless buste van Merkel moet gekuist worden van de organisator. De Keulse Rosenmontagsstoet wil dat er op de borsten van de pop een bikini geverfd wordt: "Dat is ook nog sexy." aldus het feestcomité.

Sommige lichaamsdelen van de pop zijn gemarkeerd als probleemzones, zoals lichaamsdelen gemarkeerd worden voor plastische chirurgie. Op de lichaamsdelen van de pop zijn echter woorden als 'financieringstekort' en 'coalitierel' geschreven. Berlijn laat zich niet over de kwestie uit: "We hebben nog nooit commentaar gegeven op Rosenmontagsstoeten."

Keulen snapt de ophef over de naakte Merkel niet; in 2004 werd er in Düsseldorf wel toegestaan dat er een naakte Merkel door de straten paradeerde. "Dat is tegen de spelregels. Voor deze afbeeldingen is carnaval toch uitgevonden. Eenmaal per jaar mag men ongestraft over de streep gaan." zo reageert de Düsseldorfse Rosenmontagsstoet verontwaardigd.

Keulen is echter niet op zijn mondje gevallen: "In Keulen hebben we een ander gevoel voor humor. Bij ons wordt niemand beledigd of in zijn blootje gezet. Wij meten ons niet aan de Düsseldorfers, voor ons zijn er nog grenzen van het fatsoen."