Busje met kinderen over de kop op A50

Een vader en zijn gehandicapte dochter (12) uit zijn zondagmiddag zwaargewond geraakt toen het busje waarin zij zaten op de A50 bij het Brabantse Ravenstein over de kop sloeg. De 43-jarige moeder van het gezin en twee andere dochters van 10 en 14 jaar zaten ook in het busje. Zij zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Het busje zou zijn uitgeweken voor een auto en als gevolg daarvan met een wiel in de berm zijn gekomen. Vervolgens corrigeerde de 48-jarige vader die achter het stuur zat de wagen, maar hij raakte hierbij de macht over het stuur kwijt. Het busje met daarin het gezin uit Wenum Wiesel sloeg vervolgens over de kop en kwam aan de andere kant van een sloot tegen een hek tot stilstand.

Een getuige van het ongeluk heeft de politie gebeld en het kenteken van de auto waarvoor het busje zou zijn uitgeweken, doorgegeven. De betreffende automobilist reed na het ongeluk door.

Als gevolg van het ongeluk dat omstreeks 17.00 plaatsvond, ontstonden op beide rijrichtingen van de A50 korte tijd files van ruim tien kilometer. Om 19.00 uur werd de gehele rijbaan weer vrijgegeven.