Dure grap Hans Anders door Friese blunder

Hans Anders heeft ongewild een oude actie nieuw leven ingeblazen. De Friese regionale omroep, Omrop Fryslân. blijkt de boosdoener. Op de radiozender was namelijk per ongeluk een twee jaar oud spotje van de brillengigant te horen, waarin te horen was dat klanten voor slechts 35 euro een lees-, nacht-, sport- en zonnebril kunnen aanschaffen. "Die actie loopt helemaal niet. We bieden nu een varifocusbril van €150 aan", verklaart Hans Anders-woordvoerder Sjoerd van Bezooijen.

Koopjesjagers stonden echter massaal op de stoep van Friese vestigingen van de landelijke opticienketen.  "We wilden de klanten niet teleurstellen en besloten de actie te herhalen tot volgende week zaterdag. Deze actie geldt overigens alleen voor de Friese filialen." Wie bang is dat Hans nu alleen montuurtjes verkoopt van twee jaar oud, wordt door van Bezooijen gerustgesteld. "Nee, het geldt voor alle huidige monturen."

De Friese omroep heeft inmiddels de blunder op haar site gerectificeerd. Hans Anders heeft afgezien van stappen tegen Omrop Fryslân. "We willen niet flauw doen. Dit is ons niet eerder overkomen." Bovendien doet de oude actie wat reclame betreft de kassa's bij de brillenzaken flink rinkelen. "We zetten deze actie graag opnieuw in."