Hagenaar 'steelt' verkeerde bestelbus

Een 60-jarige Hagenaar is gistermiddag opgepakt nadat hij met de verkeerde bestelbus was weggereden. De man kon het politiebureau weer verlaten toen duidelijk werd dat hij het voertuig niet had gestolen, maar zich toch echt gewoon had vergist.

Agenten werden rond 16.00 uur in de Schalk Burgerstraat aangesproken door drie mensen die verklaarden dat er kort daarvoor een witte bestelbus was gestolen in de straat. De dienders gingen op onderzoek uit en zagen op het Veluweplein een wit busje voor het stoplicht staan en hielden de bestuurder aan. De man reageerde volgens de politie zeer verbaasd.

Na verhoor bleek dat de Hagenaar de sleutels van een witte bestelbus van een collega had gekregen, zodat hij het voertuig kon gebruiken om te verhuizen. De wagen zou volgens de collega in een zijstraat van de Schalk Burgstraat geparkeerd staan. De inwoner van de Hofstad liep naar de eerste de beste witte bus, stak de sleutel in het contact, en reed er mee weg.

In de Schalk Burgstraat bleek later nog een wit busje te staan, de bus van de collega. De sleutels die de man bij zich had pasten ook in het contactslot van deze bus. Hoe het mogelijk is dat twee verschillende voertuigen met een sleutel kunnen worden geopend is nog onduidelijk.