Jarig Mystery Land groot succes

De vijftiende editie van dancefestival Mystery Land gisteren was cadeautje voor het publiek. En om de feestvreugde nog wat te verhogen bleef het, ondanks de slechte weersverwachting, ook nog (bijna) droog en scheen de zon 's middags zelfs uitbundig boven het Floriade terrein in Haarlemmermeer. Al een maand van te voren was het verjaardagsfeestje van het oudste dancefestival van Nederland compleet uitverkocht. Volgens organisator ID&T waren de kaarten nog nooit zo snel over de toonbank gegaan.

Ruim 60.000 danceliefhebbers kwamen bijeen op het drassige terrein om het jubileum te vieren. Vanaf de zeventien verschillende bont versierde podia slingerden meer dan 140 dj's tussen 11.00 uur en 23.00 uur hun beats over het terrein. Massaal ging het publiek uit zijn dak bij een van de hoogtepunten van het feest; een vier uur durend solo optreden van dj Tiësto. Verder genoten de bezoekers al dansend in de stralende zon van onder meer Erick E, Dr. Lektroluv, Lucien Foort en Joost van Bellen. Later op de avond traden onder anderen Boys Noize, Chuckie, Roger Sanchez en David Guetta aan.

60.000 vrienden
Directeur van het festival Gerard Zwijnenburg noemde de vijftiende editie van Mystery Land "het beste verjaardagsfeestje dat je je kan wensen". "Het voelt zo goed om je verjaardag met 60.000 vrienden en vriendinnen te vieren." Zwijnenburg noemde de sfeer op het feest en "alle blije gezichten die ik overal zie" als persoonlijke hoogtepunten van het evenement.

Zo druk als het was op het festivalterrein, zo rustig bleef het bij de EHBO. Volgens Jan Krul, hoofd van de medische dienst, meldden zich ondanks het hoge aantal bezoekers opvallend weinig feestgangers bij de medische posten. In totaal zijn ongeveer driehonderd mensen met lichte verwondingen behandeld. "Het was perfect festivalweer. Niet te warm en niet te koud," aldus Krul.
Volgens de politie hebben zich zaterdag geen noemenswaardige incidenten voorgedaan op en rond het festivalterrein.


 Feestje met vrienden! (foto: ANP)