Tilburgse broers driemaal aangereden

Twee Tilburgse broers van 32 jaar oud zijn gisteravond driemaal opzettelijk aangereden. De 24-jarige verdachte, ook afkomstig uit Tilburg, mishandelde de twee broers na de aanrijdingen met een ijzeren staaf. De bestuurder is ingerekend door de politie.

Het incident begon toen de verdachte in zijn auto onverwachts met hoge snelheid op het duo afkwam. Eén van hen maande de bestuurder vaart te minderen, voor de kinderen die in de buurt waren. De automobilist reed plotseling in op de broers, die konden gelukkig ontwijken en de Capucijnstraat in snellen.

De bestuurder van de auto achtervolgde het tweetal de Capucijnstraat in en reed weer op de broers in. Bij deze tweede poging belandde één van de mannen op de motorkap. Hier bleef het niet bij, de 24-jarige verdachte deed nogmaals een poging de twee aan te rijden, maar tevergeefs.

Toen de 24-jarige eenmaal was opgepakt, verklaarde hij zich bedreigd te voelen door het aanspreken van de broers op zijn rijgedrag. De verdachte zei dat zijn poging de broers aan te rijden een bewuste reactie op hun vermaning was. De stalen staaf en auto zijn in beslag genomen door de politie.