Man beschouwt maan als UFO

Een Britse man uit Wales schrok zich een ongeluk toen hij naar buiten keek. In de verte zag hij namelijk, gedeeltelijk verhuld achter een berg, een mysterieus wit object dat fel licht uitstraalde. Zodra de man een half uur later zijn ogen opnieuw op het zwevende object richtte en zag dat deze nog steeds niet verdwenen was, ontstond er enige argwaan en pakte hij de telefoon.

Toen hij de politie aan de lijn kreeg, vertelde hij zijn waarnemingen en vroeg of er een kijkje genomen kon worden. Onmiddellijk werd er een surveillance-auto van de politie op de berg afgestuurd om de waarnemingen te verifiëren. Al gauw werd duidelijk dat het loos alarm was: het 'mysterieuze' object in de lucht was namelijk de maan.

Deze gebeurtenis is één van de resultaten uit diverse transcripten die de Britse politie heeft vrijgegeven. De gepubliceerde transcripten horen allemaal thuis in de categorie 'nutteloze telefoontjes' die de alarmlijn onnodig bezet houden. Zo was er ook een bizar telefoontje waarin iemand steun vroeg bij het stemmen op Rhydian uit The X-Factor. Ook belde iemand het alarmnummer omdat hij een muntstuk nodig had voor een winkelwagen.