Stakingsacties Schiphol voorbij na cao-akkoord

Passagiers op Schiphol hoeven niet langer te vrezen voor extra lange wachttijden bij de bagageband. De vakbonden en het in bagageafhandeling gespecialiseerde bedrijf Menzies Aviation hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Verdere acties zijn afgeblazen, meldden de bonden. Sinds vrijdag staakte een deel van de 500 werknemers van de onderneming voor een hoger loon. Vanmorgen kwamen de bonden en de bedrijfsleiding alsnog tot een oplossing in het cao-conflict.

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst heeft een looptijd van twintig maanden, waarin de werknemers een totale structurele loonsverhoging krijgen van 6 procent. Daarnaast keert de werkgever een eenmalige loonsverhoging van 0,4 procent uit en betaalt Menzies de volledige zogeheten WGA-premie.

"Dit is echt een overwinning voor de werknemers", meent Marjolein Dubbelaar, die de onderhandelingen voerde namens FNV Bondgenoten. Maarten Hoelscher, bestuurder bij vakbond De Unie is ook positief. "Staken op Schiphol kan dus wel degelijk en het zorgt er uiteindelijk voor dat ook deze werkgever luistert naar zijn werknemers."


Werknemers van Menzies zijn blij met het bereikte cao-akoord