Weer gouden kei in Tilburg neergelegd

Medewerkers van een hoveniersbedrijf uit Riethoven (Noord-Brabant) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een gouden kei achtergelaten bij appartementencomplex Koningsvoord aan de Generaal Smutslaan in Tilburg.

Het is de vierde gouden kei die sinds vorige week woensdag is neergelegd in Tilburg en de zesde die is gevonden in Brabant.

Op de zesde gouden steen staat het Engelse woord Imagine dat veel verschillende betekenissen heeft. Een Romeins cijfer zoals op de andere vijf keien ontbreekt.

Voor de operatie had hoveniersbedrijf Renders vrijdag verschillende media uitgenodigd. Het mysterie bleef echter onopgehelderd. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde te handelen namens een anonieme opdrachtgever. Verder ging hij niet in op vragen en verdwenen hij en zijn handlangers onmiddellijk na het leggen van de gouden kei.

Eerdere keien vormden van II tot en met V de tekst LEK-KER-VER-DER. Op de steen met het Romeinse cijfer VII stond een vraagteken.

Het raadsel houdt de gemoederen in Brabant druk bezig. Media speculeren druk over de bedoelingen, een kei staat inmiddels te koop op Marktplaats en de VVV in Tilburg ('Keigaaf') speelde handig in op de hype met een advertentie in het gratis dagblad Metro.