Recordpoging bewegende Nederlanders mislukt

De recordpoging 'Heel Nederland beweegt 30 minuten' is mislukt. In plaats van de gehoopte 500 duizend deelnemers werden er 'maar' 190 duizend mensen geteld. Hierdoor is het record niet verbroken. De organisatie hoopte op een plekje in het Guinness Book of Records. De actie was een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

Om 11.30 uur vanmorgen klonk het startschot van de campagne op de Nieuwmarkt in Amsterdam. De werknemers van IT-bedrijf Atos Origin ruilden hun bureaustoel in voor een skippybal en de medewerkers van Voedingscentrum in Den Haag maakten een wandeling naar het strand. In Breda gingen zesduizend kinderen touwtje springen op straat.

Volgens het NISB zouden Nederlanders dertig minuten per dag moeten bewegen. Het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen is vanochtend ondertekend door Staatssecretaris van Sport Jet Bussemaker (PvdA), NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en voorzitter Ralph Pans van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Samen trekken zij 76 miljoen euro uit om honderdduizenden mensen in zo'n honderd gemeenten te stimuleren meer te bewegen.